"مهدی حیدری" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه زنجان، اظهار کرد: از اواسط خردادماه سالجاری شاهد ورود بیماری لامپی اسکین از مرزهای غربی کشور بودیم که این بیماری مشترک انسان و دام نیست، ولی با وارد آوردن خسارت به گله دامهای سنگین، زمینه ضرر و زیان دامداران و فعالان این حوزه را فراهم میکند.
وی افزود: علایم این بیماری در گلههای گاوی شامل بروز تب، بیحالی دام، ترشحات بینی و حلق، آبریزش چشم، بیاشتهایی و کاهش تولید شیر است که تا دو روز بعد، این علایم باعث بروز زخمهای جلدی در جمعیت گاوها میشود.
حیدری تصریح کرد: انتقال این بیماری از طریق جابهجایی دام و حتی از طریق پشه و اجسام و لوازم آلوده به ویروس این بیماری امکانپذیر است و مگسهای خون خوار نیز در گسترش مکانیکی آن نقش مهمی دارند.
این مسئول تاکید کرد: واگیری این بیماری تا 90 درصد و میزان تلفات آن 5 تا 85 درصد است و با توجه به میزان بالای خسارت، استان زنجان نیز به تبعیت از کل کشور در همه شهرستانها با تشکیل تیم واکنش سریع در آمادهباش کامل بوده و به صورت شبانهروزی اقدامات لازم را در دستور کار دارند.
حیدری با اشاره به اقدامات صورت گرفته در شهرستان خدابنده، گفت: با ایجاد کمربند ایمنی در شهرستان واکسیناسیون جمعیت گاوی در معرض خطر، از طریق مراقبت فعال و سرکشی به روستاها و گاوداریها صورت گرفته است.
وی افزود: طی سه روز 93 واحد روستایی و دامی تحت پوشش واکسیناسیون قرار گرفتند و با اطلاعرسانی گسترده از طریق سامانه پیام کوتاه و نصب بنر و چاپ و توزیع بروشور بین فعالان حوزه دامداری به ویژه گلههای گاو، دامداران اطلاعات لازم را کسب کردند که از آن جمله از تبادل و جابجایی دام با استانهای غربی که در معرض تهدید این بیماری هستند، پرهیز کنند.
حیدری خاطرنشان کرد: این استانها شامل کردستان، ایلام، کرمانشاه و آذربایجان غربی هستند که تا کنترل کامل بیماری، دامداران باید از جابجایی دام بین این استانها خودداری کنند، هم چنین توجه جدی به سمپاشی واحدهای دامی به صورت هفتگی داشته باشند.