مرغداری

به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور، آبزیان و حیوانات خانگی»؛ عدم داشتن اطلاعات کافی در زمینه پرورش مرغ می‌تواند ضررهای جبران‌ناپذیری به مرغداری شما وارد کند. در این مقاله قصد داریم با شرح 5 اشتباه رایج که زمینه ساز ضررهایی بزرگ می‌شوند و به همراه آن ارایه راهکارهایی به منظور عدم بروز آن، شما را در موفقیت و سودآوری بیشتر در این حوزه یاری کنیم.

1- عدم توجه به موقع به پرنده بیمار

• لازم است وضعیت سلامت طیور را روزانه زیر نظر داشته باشید.

• از علایمی ‌که نشاندهنده شروع بیماری در پرنده است آگاهی داشته باشید.

• پرنده‌ها باید هوشیار بوده و چشمان شفاف داشته باشند.

• به رنگ تاج و ریش که باید صورتی-قرمز شفاف باشد و به وضعیت پرها که باید تمیز، شفاف و منظم باشند توجه کنید.
 

مرغ بیمار

2- نگهداری مواد شیمیایی و سمی ‌در اطراف یا درداخل سالن پرورش

اغلب مواد شیمیایی، حشره کش‌ها، آفت کش‌ها، و جونده کش‌ها برای طیور کشنده هستند. بنابراین اجازه دسترسی آن‌ها به این مواد را ندهید.
 

نگهداری مواد شیمیایی یا سمی در سالن پرورش

3- تراکم بیش از حد

تراکم بالا می‌تواند منجر به بروز عوارضی چون استرس، کانیبالیسم، کندن پرها، و شیوع سریع بیماری‌ها شود.

میزان تراکم جمعیت باید با توجه به فضای سالن، امکانات، وزن پرنده‌ها، سن، تهویه و دما در نظر گرفته شود.

همیشه به این نکته توجه کنید که چیزی به اسم "وای چقدر سالن پرنده‌ها بزرگ است" نداریم. بهتر است از اول شروع کار اندازه سالن بزرگترباشد شاید بخواهید در آینده کار خود را توسعه دهید.

تراکم بیش از حد

4- بهداشت ضعیف و تهویه نامناسب

• نگهداری پرنده‌ها در سالن کثیف با تهویه ضعیف می‌تواند سلامت آن‌ها را به خطر بیندازد و مشکلات فراوانی ایجاد می‌کند. نفوذ کنه و جرب، کاهش تولید تخم مرغ، و افزایش شیوع بیماری‌های عفونی از جمله عوارض این سهل‌انگاری هستند.

• کف سالن را تمیز نگه دارید

• از اینکه تعداد هواکش‌های سالن کافی هستند اطمینان حاصل کنید.

• میزان نوردهی نیز مهم است

• به عنوان یک پرورش‌دهنده، باید بدانید چه واکسن‌هایی ودر چه زمان‌هایی به پرنده‌های خود تجویز کنید.

• استفاده از دوش قبل از ورود به سالن‌ها بسیار اهمیت دارد. از سایر مواد شیمیایی سرطان زا به جای دوش گرفتن استفاده نکنید چرا که حتی اجرام را نیز به طور کامل از بین نمی‌برند.

• تا جایی که می‌توانید از تماس مستقیم با پرنده‌ها خودداری کنید و در غیر این صورت از دستکش استفاده کنید و دستکش را در هر سالن تعویض نمایید.
• برای ورود به سالن‌ها از لباس مجزا استفاده کنید

• از کفش‌های جداگانه‌ای برای ورود به هر سالن استفاده کنید.

• تلفات را به شکل عمیق دفن کنید و مطمئن شوید هیچ عامل عفونی حتی از طریق وزش باد راهی به بیرون پیدا نمی‌کند.

• از اصول امنیت زیستی آگاهی داشته باشید و آن‌ها را در مرغداری اعمال کنید.

• اجازه دسترسی موش و نفوذ آب به محل انبار خوراک را ندهید. موش‌ها ناقل بسیاری از بیماری‌ها هستند. خیس شدن خوراک نیز می‌تواند منجر به کپک زدگی در آن شود.

بهداشت ضعیف

5- عدم بالانس بودن جیره

• نتیجه تغذیه طیور با جیره بالانس، افزایش تولید خواهد بود.

• با توجه به هدف از پرورش (گوشتی یا تخمگذار) جیره مناسب را فرموله کنید و تمام احتیاجات غذایی پرنده را در آن در نظربگیرید.

• شاید تصور کنید هزینه جیره باکیفیت زیاد است، اما در نهایت تولید بالا و کاهش بیماری‌ها برای شما سودآوری خواهد داشت.

مرغداری