مزایای سیلو کردن علوفه

به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ طبق یک سنت قدیمی در خانواده‌های ایرانی برای این که میوه‌ها و سبزی‌ها فاسد نشوند، آن‌ها را به‌مدت طولانی داخل سرکه نگهداری می‌کنند. دلیل فاسد نشدن آن‌ها، وجود خاصیت اسیدی سرکه است. هنگام تولید سرکه از میوه‌ها، مواد قندی آن‌ها بر اثر تخمیر به مواد ترش و اسیدی به نام اسید استیک که همان ترشی سرکه است، تبدیل می‌شوند.

به همین منوال زمان سیلو کردن علوفه، قند موجود در آن به مواد ترش و اسیدی دیگری به نام اسید لاکتیک تبدیل می‌شود. برای تولید اسید لاکتیک باید علوفه آن قدری فشرده شود تا هوای آن کاملا خارج گردد. درنتیجه تولید اسید لاکتیک، مقدار ترشی محیط مواد سیلو شده زیاد می‌شود و درواقع محیط آن، اسیدی شده که این باعث می‌شود از این پس محصول، سالم بماند و فاسد نشود.

بیشتر بدانیم:
سیلو کردن علوفه

نگهداری علوفه

مزایای سیلو کردن چیست؟

۱- با استفاده از علوفه سیلو شده می‌توان در تمام فصل‌ها حتی زمستان، به دام‌ها علوفه آبدار و خوش‌خوراک و یکنواخت داد.

۲- ارزش غذایی علوفه سیلو شده در تمام مدت مصرف، به‌طور یکنواخت، حفظ می‌شود و تغییر آب و هوایی مانند سرما و گرما روی آن اثر ندارد.

۳- هنگام تغذیه دام، تمام قسمت‌های علوفه سیلو شده به‌خوبی مصرف می‌شود و چیزی از آن باقی نمی‌ماند.

4۔ اگر سیلو کردن علوفه به روش صحیح انجام شود، در مقایسه با خشک کردن، کمترین تلفات و ضایعات را دارد.

۵- به‌راحتی می‌توان از مکمل‌های غذایی همراه سیلو کردن علوفه، استفاده کرد.

۶- با روش سیلو کردن، در یک فضای معین، مقدار علوفه بیشتری ذخیره می‌شود. درضمن، هزینه احداث سیلو، کمتر از ساختن یک انبار علوفه است.

۷- مصالح ساختمانی موردنیاز سیلو خیلی کمتر از انبار علوفه بوده و سرعت عمل و سهولت کار احداث سیلو، بیشتر است.

۸- با سیلو کردن، امکان مصرف پسمانده‌ها و بقایای گیاهی و خوش‌خوراک کردن غذای دام به‌وجود می‌آید.

۹- برخلاف انبار علوفه خشک، خطر کم شدن ارزش غذایی در اثر حرارت در انبار و آتش‌سوزی برای علوفه سیلو شده، وجود ندارد.

۱۰- با سیلو کردن می‌توان علوفه ارزان‌تر تهیه کرد.

۱۱- برای سیلو کردن می‌توان محصول را زودتر برداشت و در مصرف آب آبیاری صرفه‌جویی کرد.

۱۲- با انتخاب گیاهان مناسب برای سیلو کردن می‌توان مقدار علوفه بیشتری تولید کرد.

۱۳- گیاهانی مانند جو، سورگوم، گندم و ذرت اگر به حالت سبز برداشت و سیلو شوند می‌توان ۳۰ تا ۵۰ درصد ارزش غذایی بالاتری در هکتار به‌دست آورد.

۱۶- با سیلو کردن علوفه سبز، آب کافی و سالم که در گیاه وجود دارد به مصرف دام‌ها می‌رسد و در شیرواری، اثر بسیار خوبی دارد.

۱۵- تمامی مواد خوراکی جیره روزانه را به‌راحتی می‌توان با علوفه سیلو شده مخلوط کرد و خوراک خوبی برای دام‌ها، آماده کرد.


برچسب ها: