به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ باقیماندههای برخی کارخانجات مانند کارخانجات دانهخردکنی و آردسازی همچنین کارخانجات روغنکشی، قندسازی، ماءالشعیر میتوانند در تولید خوراک دام و طیور مفید واقع شوند که در ادامه به شرح آنها خواهیم پرداخت.
توجه: در مصرف مازاد کارخانجات صنعتی ازقبیل باقیمانده قندسازی (تفاله و ملاس چغندر) و باقیمانده ماءالشعیر سازی (درش و توریون) باید دقت کرد که این غذاها بطور طبیعی بهاستثنای ملاس، حاوی مقدار زیادی آب به هستند و مزایایی که دارند عبارتست از سهولت هضم، افزایش ترشح شیر، پروارکردن دام و بالاخره ارزانی قیمت. ولی مصرف این غذاها عواقب مهمی نیز دربردارد چون بواسطه زیادی آب به آسانی تخمیرپذیر بوده و با فاسد شدن به سلامت دامها و همچنین به مرغوبیت شیر لطمه وارد میکند.
با مصرف زیاد و بهمدت طولانی ازاین مواد عوارض زیر بوجود میآید:
1- راشی تیسم، پیکا، استئومالاسی بهعلت فقر املاح معدنی
۲ - ضعف بدنی و حساسیت زیاد نسبت به بیماریها
۳- پیری زودرس و عقیم شدن دامها
4- کاهش مرغوبیت تولیدات (گوشت - شیر وغیره).