نخستین همبرگر آزمایشگاهی به وزن 141 گرم از سه هزار رشته باریک عضله گاو تهیه شده است. محققان دانشگاه ماستریخت هلند برای تولید گوشت آزمایشگاهی، اقدام به جداسازی سلول گردن گاو در کشتارگاه کرده و آن را با استفاده از سلول های بنیادی سرم گوساله جنینی در محیط آزمایشگاه کشت دادند.
به گفته دکتر «مارک پست» سرپرست تیم تحقیقاتی دانشگاه ماستریخت، گوشت آزمایشگاهی میتواند در آینده به جایگزین مناسبی برای گوشت گاو، گوسفند یا مرغ تبدیل شده و باعث کاهش انتشار گازهای گلخانه ای شود. همبرگر تولید شده از گوشت آزمایشگاهی هفته آینده با قیمت 250 هزار دلار در لندن پخته و سرو خواهد شد.
موفقیت یا شکست این پروژه بستگی به واکنش مصرف کنندگان نسبت به طعم نخستین همبرگر آزمایشگاهی دارد. این نوع گوشت آزمایشگاهی محصول مناسبی برای گیاه خواران یا حامیان حیوانات محسوب میشود، چرا که می تواند باعث کاهش چشمگیر ذبح حیوانات در کشتارگاهها شود.