به گزارش «سرویس اطلاعات دارویی» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ ویتامین C علاوه بر اینکه بعنوان یک آنتیاکسیدان در جلوگیری از عوارض حاصل از رادیکالهای اکسیداتیو در مایعات سلولی موثر است، در بازسازی و نگهداری از ویتامین E در بدن هم نقش دارد.
همچنین مادهای ضروری است که بعنوان کوفاکتور در متابولیسم ویتامین D3 شرکت کرده و تبدیل آن را به شکل فعال بیولوژیکی امکانپذیر میکند. این فرم فعال که بنام کلسیفرول شناخته میشود، سبب دوام مکانیسم ساخت Ca میگردد.
جوجههای گوشتی در ۳-۲ هفته اول دچار کمبود کلسیفرول میشوند که با افزودن ویتامین C میتوان از ضعف استخوانهای پا در جوجههای گوشتی جلوگیری کرد.
در هنگام استرس و گرما استفاده از پرمیکس ویتامین C طبق نظر دامپزشک توصیه میگردد.
علائم کمبود ویتامین C در جیره، عبارتند از:
- عدم تحمل گرما
- حساس شدن در برابر استرس
- کاهش مقاومت در برابر بیماریهای عفونی
- خونریزی زیر جلدی
- کاهش استحکام پوسته تخممرغ
- افزایش دوره نقاهت
- کاهش مقاومت و افزایش استرس در گوسالهها و کره اسبهای تازه متولد شده