به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ شکل سپتیسمیک پاستورلا توسط M.haemolytica biotype A. و B.trehalosi در برهها از 2 روزگی تا 2 ماهگی و عمدتاً در سن 2 تا 3 هفتگی اتفاق میافتد. این بیماری عمدتاً در برههای جوان دیده میشود و معمولاً همراه است با اشکال پنومونیک در سنین بالاتر.
علائم پاستورلا سیستمیک
مبتلایان گوشهگیر بوده، از خوردن امتناع نموده، مخاطات پرخون دارند، درجه حرارت به بالای 40 درجه سانتیگراد میرسد، به سادگی سرفه نموده و دچار دیسپنه میباشند. همچنین اطراف دهان آنها همواره خیس است.
ورم غشاءمخاط بینی (Rhinitis) و التهاب حنجره (laryngitis) در سپتی سمی پاستورلا
پیشگیری و درمان
برای پیشگیری از تیل مایکوزین با دوز واحد 10 میلیگرم پارکیلو زیرجلدی و 20 میلیگرم پارکیلو اکسیتتراسیکلین عضلانی و برای درمان از دراکسین با دوز 2/5 میلیگرم پارکیلو زیرجلدی میتوان استفاده نمود.
واکسیناسیون مادران تا 5 هفته برهها را درصورت مصرف صحیح آغوز مصون نگاه میدارد. درصورتیکه برهها از مادران غیرواکسینه متولد شوند در 10 روزگی واکسینه شده 74 هفته بعد و سپس سالیانه تکرار میگردد.
کالبدگشایی
در کالبدگشایی خونریزی زیرپوستی در ناحیه گردن، توراکس، پرده جنب و اپیکارد دیده میشود. ریهها ادماتوز و خونریزی در سطح آن مشهود است و کف فراوانی در مجاری ملتهب تنفسی دیده میشود.
اروزیونهای نکروتیک در ناحیه حلق مخاط بینی و بخش فوقانی دستگاه تنفس دیده میشود. کبد متورم بوده و در کبد، کلیه و طحال نکروز دیده میشود.
پاستورلوز حاد
پاستورلوز سیستمیک ناشی از B. trehalosi
در موارد مرگ ناگهانی ناشی از P. trehalosi، ریهها سنگین، متورم و بنفش رنگ هستند
زخم حلقی در بیماری سپتیسمی، ناشی از Bibersteinia trehalosi. ریهها ادماتوز و احتقان دارند
ضایعات اصلی کبدی در مورد سپتیسمی ناشی از Bibersteinia trehalosi
ریه و شش برهی شیرخوار در پاستورلوز سپتیسمیک
پنومونی تارمانند در پاستورلوز سپتیسمیک
طحال و غده طیموس یک بره مبتلا به پاستورلوز سپتیسمیک
پاستورلوز سیستمیک
پنومونی (منهیمیا) در دام
برای مطالعه بخشهای دیگر این مقاله کلیک کنید:
نکاتی در پرورش گوسفند