نکاتی در ارتباط با گوسفند و بیماری‌های آن

به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ گوسفندداری و پروش آن از اولین مشاغلی است که بشر به آن پرداخته است. باتوجه به متون قدیمی‌بیشتر پیامبران الهی به شغل چوپانی مشغول بوده‌اند. امروزه اساس اقتصاد برخی از کشورها را صادرات گوسفند تشکیل می‌دهد. گوسفندداری زمانی سودآور بوده که بصورت علمی‌و بشکل صنعتی صورت پذیرد. در گوسفندداری‌های سنتی و عشایری بدلیل افت وزن و تولید بواسطه طی نمودن مسافت زیاد جهت دستیابی به غذا گوسفندداری منافع چندانی ندارد. در گوسفندداری متمرکز بیماری‌ها به‌سهولت کنترل شده و گوسفندان از تغذیه کنترل شده استفاده می‌نمایند.
 

5 کشور جهان با بیشترین آمار پرورش گوسفند

کشور تعداد گوسفندان درصد از کل جهان
چین 187.000.000 15.9%
هند 75.000.000 6.4%
استرالیا 74.721.551 6.3%
سودان 52.500.000 4.4%
ایران 48.750.000 4.1%


 

برای مطالعه‌ی بخش‌های مختلف این مقاله بر روی عناوین زیر کلیک کنید:
• مشخص نمودن نمره بدنی گوسفند
• مراحل آبستنی در میش
• اهمیت تغذیه در میش‌های آبستن
• مراقبت پس از تولد از بره‌ها
• ارزش غذایی خوراک‌های معمول برای تغذیه بره‌ها
• تغذیه بره‌ها (Creep feeding)
• دلایل سقط جنین در میش‌ها
• علل مرگ و میر بره‌ها و بیماری‌های گوسفند