به گزارش «سرویس آموزشی» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ در این نوشته راههای مختلف ضدعفونی کردن شیشهها و ظروف در دامداریها و مرغداریها توضیح داده خواهد شد.
پیش از ضدعفونی کردن شیشهها و ظروف باید آنها رادر آب صابون بشویید و کاملاً آنها را آب کشی کنید.
• دستها را کاملا بشویید.
• شیشهها، سر شیشهها و ظروف را در آب سرد فرو کنید؛ سپس بشویید.
• با استفاده از یک برس شیشهشور داخل و بیرون شیشهها و سرشیشهها را با آب و صابون گرم بشویید، سپس آنها را آبکشی کنید. هنگام شست شو، شیارها یا اطراف شیشه را هم که اغلب شیر دور آن جمع می شود به یاد داشته باشید.
سه روش برای ضدعفونی کردن ظروف وجود دارد:
• جوشاندن.
• ضدعفونی کردن با استفاده ازمحلول شیمیایی.
• ضدعفونی کردن با بخار.
جوشاندن
• قابلمه درداری را انتخاب کنید که تمام اشیاء در آن جا بگیرند.
• تمام اشیاء را در قابلمه بگذارید و به اندازه کافی آب در قابلمه بریزید تا آب تمام اشیاء را بپوشاند.
• آب را به جوش بیاورید و برای پنج دقیقه اشیاء را بجوشانید. حرارت را خاموش کنید – نگذارید که هنگام جوشیدن آب تمام شود.
• قابلمه را از آتش بردارید و بگذارید خنک شود. اشیاء را با دستهای تمیز از قابلمه در آورید، آب داخل آنها را خالی کنید و در جای تمیزی نگه دارید.
ضدعفونی سرد با استفاده از یک محلول شیمیایی
اگر اشیاء زیادی برای ضدعفونی کردن دارید ضدعفونی سرد عملیتر است.
تمام اشیاء به غیر از اشیاء فلزی را میشود با استفاه از یک محلول شیمیایی ضدعفونی کرد. اشیاء فلزی را باید جوشاند.
• محلول را بر طبق دستور نوشته شده روی آن آماده کنید. مواد شیمیایی به صورت قرص یا مایع دردسترس می باشند (مثلاً میزان درست محلول شیمیایی باید به میزان درست آب اضافه شود).
• تمام ظروف شیشهها و سر شیشهها را بهطور کامل در محلول ضدعفونی فرو کنید. مطمئن شوید که هیچ حباب هوایی درسرشیشهها نیست.
• اشیاء را برای مدت زمان معین در محلول رها کنید.
• اشیاء را با دستهای تمیز از محلول بیرون آورید. روی سطح تمیزی آنها را بگذارید تا آب آنها برود.
ظروف مخصوص ضدعفونی را تمیز کنید و محلول آن را هر 24 ساعت یک بار عوض کنید.
ضدعفونی کردن با بخار
دو نوع دستگاه ضدعفونی کردن با بخار در دسترس است، آنها عبارتند از:
دستگاه بخار مایکروویو و دستگاه بخار برقی
• اشیاء را در دستگاه ضدعفونیکننده بگذارید. مطمئن شوید که شیشهها و سر شیشهها از هم جدا شده باشند که هرمایعی بتواند از شیشهها و سر شیشهها خالی شود.
• دستگاه ضدعفونی را بر طبق دستورالعمل سازنده آن استفاده کنید.
• اشیاء را با دستهای تمیز خارج کنید.
دستگاههای ضدعفونیکننده را باید مرتباً تمیز کرد.
بخشهای مختلف این مقاله با برچسب «مجموعه آموزشی ضدعفونیکنندهها، گندزداها» قابل دسترسی است.
برگرفته از مقاله «مجموعه آموزشی ضدعفونیکنندهها، گندزداها»
گردآوری و تدوین:
مهندس حیدر داراب (کارشناس بهداشت محیط معاونت امور بهداشتی استان آذربایجان غربی)
مهندس روح انگیز سلیمان پور (کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان ارومیه)
مهندس ابراهیم زلفی (کارشناس بهداشت محیط سازمان انتقال خون استان آذربایجان غربی)