به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ ماهی اسکار قرمز در دو نوع مختلف با ترکیب رنگ قرمز- سیاه و قرمز- سفید وجود دارد. رنگ کلی بدن قرمز است و قسمتهایی بر روی سر سیاه یا سفید رنگ است. ماهی اسکار با نامهای سیکلید مرمری و سیکلید مخملی نیز شناخته میشود. اسکار قرمز با نام اسکار مسی نیز شناخته میشود. اسکار انتخاب خوبی برای آکواریومهای بزرگ محسوب میشود. اسکار از جمله ماهیان گوشتخوار مقاوم است که به مراقبت زیادی نیاز ندارد. ماهی اسکار عمر زیادی میکند و تا ۳۰ سانتیمتر رشد میکند. افرادی که به نگهداری اسکار میپردازند پس از مدتی این ماهی را یکی از اعضای خانهی خود خواهند دانست.
ماهی اسکار به آکواریومی با حداقل حجم ۲۶۰ لیتر دارای سنگهای درشت در کف آن و تعدادی تخته سنگ در آن نیاز دارد. این حجم آکواریوم موجب رشد سریعتر ماهی و سلامت بیشتر آن میشود. هرچه اندازه ماهی کوچکتر باشد میتوان از آکواریومهای کوچکتر استفاده کرد. اما با گذشت زمان و رشد ماهی باید آکواریوم نیز به آکواریومی بزرگتر تبدیل شود. بهتر است که از قرار دادن گیاه در آکواریوم این ماهی خودداری شود. اما در صورت استفاده از گیاه، باید از گیاهانی مقاوم استفاده نمود و روی ریشه آنها را نیز به وسیله تخته سنگ پوشاند. زیرا اسکار درون سنگهای کف آکواریوم حفره ایجاد میکند و به راحتی میتواند به ریشه گیاهان صدمه وارد کند. اسکار به خوردن ماهیهای کوچکتر از خود علاقه شدیدی نشان میدهد. به همین دلیل بهتر است که با ماهیهای هماندازه خود نگهداری شود. دمای ۲۲ تا ۲۸ درجه سانتیگراد و پیهاش ۶٫۰ تا ۸٫۰ برای این ماهی مناسب است.
ماهی نر و ماده رفتار صلحآمیزی با یکدیگر دارند. تشخیص جنسیت در ماهی اسکار کار دشواری است. مطمئنترین راه، بررسی لوله ماهیها است. نوک لوله ماهی نر تیز است در صورتی که نوک لوله ماهی ماده گرد است. این روش معایبی دارد که مهمترین آن این است که لوله ماهی ماده تنها در زمان تخمریزی بیرون میآید. تفاوت دیگر، شکل سر ماهی است. سر ماهی نر نسبت به سر ماهی ماده شکستگی بیشتری دارد. همچنین لبهای ماهی نر نسبت به لبهای ماهی ماده بزرگترند.
ماهی اسکار در آبی شفاف و تمیز و در دمای ۲۸ تا ۳۱ درجه سانتیگراد تخمریزی مینماید. ماهی نر و ماده قبل از تخمریزی حفرهای در کف آکواریوم ایجاد میکنند. در شرایط عادی، تخمریزی درون این حفره انجام میشود. اما بهتر است که پس از مشاهده این عمل یک سنگ صاف مرمر درون آکواریوم قرار دهید. در این هنگام، ماهیها تخته سنگ را به دقت تمیز کرده و بر روی آن تخمریزی مینمایند. لاروها پس از ۲۴ ساعت از تخم خارج میشوند. در صورت مساعد بودن شرایط آکواریوم، والدین بدون هیچ مشکلی از نوزادان مراقبت خواهند کرد. اما در صورتی که شرایط آکواریوم مناسب نباشد ممکن است والدیت تخمها و لاروهای خود را بخورند. تغذیه نوزادان پس از جذب کیسه زرده اهمیت فراوانی دارد. بهترین غذا برای آن ها نوزاد آرتمیا است.
ماهی اسکار را میتوان با غذاهای مختلفی تغذیه نمود. دل مرغ، کرم خونی منجمد، ماهیهای ریز زنده و غذاهای خشک برای این ماهی مناسب هستند. مصرف زیاد دل مرغ توصیه نمیشود. چراکه چربی بیش از حد موجب بروز بیماریهای رودهای در ماهی خواهد شد.
ماهی اسکار در اندازههای مختلف با ماهیهای مختلفی سازگاری دارد. در زمانی که اندازه ماهی اسکار کمتر از ۱۰ سانتیمتر است میتوان آن را با انواع لوچها و شارکها نگهداری نمود. در اندازههای بزرگتر بهتر است که ماهی اسکار با سایر هم نوعان خود نگهداری شود. اما به هر حال نگهداری آن با ماهیهایی همچون پرت، سورم و پنکوسی مشکل خاصی به وجود نخواهد آورد.
منبع: mahieman