به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ در حال حاضر با توجه به تمایل مردم به کسب درآمد در منزل و کارآفرینی، یکی از مشاغلی که طرفداران بسیاری پیدا کرده است پرورش قرقاول و سایر مرغ و ماکیان است.
نیازهای پرورش ماکیان را بیابید.
در میان تمامی این موجودات از پرورش قرقاول استقبال بیشتری میشود که ما در ادامه دلایل این استقبال را به شما خواهیم گفت، تا اگر شما نیز قصد دارید در این کار سرمایهگذاری کنید و یا در منزل و باغ شخصی خود به پرورش قرقاول بپردازید، همراه ما باشید تا تمامی نکاتی را که برای این کار نیاز دارید به شما بگوییم و شما را برای دریافت سود بیشتر راهنمایی کنیم.
چرا پرورش قرقاول
یکی از دلایلی که مردم را به انتخاب قرقاول برای پرورش راغب میکند گوشت پر از خاصیت این حیوان است. گوشت قرقاول یک منبع سرشار از پروتئین و ویتامینهای A و E میباشد.
شما میتوانید با مصرف این گوشت پرفایده و پرخاصیت سیستم ایمنی بدن خود را بهبود ببخشید، و از بدن خود در مقابل بیماریها محافظت کنید.
یکی دیگر از دلایلی که موجب میشود سود پرورش قرقاول زیاد باشد استفاده از این حیوان در شکارگاههای مصنوعی و برای تفریحات مردم میباشد چرا که این حیوان حلال گوشت است و علاوه بر آن جنبه تزئینی نیز دارد.
انواع قرقاول
با توجه به اینکه شرایط محیطی و آب و هوایی در هر ناحیهای متفاوت است حیوانات این نواحی نیز با یکدیگر تفاوتهای بسیاری دارند، قرقاول نیز از این مسئله مستثنی نیست و شما پیش از آغاز پرورش قرقاول باید با انواع آن آشنایی داشته باشید.
قرقاول و یا به زبان مازنی تیرنگ ابتدا در مناطق خاورمیانه یافت شد و در قرن 18 میلادی به اروپا و سپس آمریکا راه پیدا کرد؛ به همین دلیل تنوع گونههای این جانور در ایران و خاورمیانه بیشتر است.
از انواع قرقاولهایی که در ایران وجود دارند میتوان به نژادهای لیمویی، لیدی آمهرست، خوراکی و سیلو اشاره کرد، که هرکدام در شرایطی ویژه و متفاوت از دیگری و در آب و هوای کشور عزیز ما رشد میکنند و پرورش مییابند.
در زبان آلمانی به قرقاول فاسن و در زبان فرانسه به آن فیزن گفته میشود. قرقاولهای بلژیکی، پاکستانی، کالیج، سیامی و سویینهو از نژادهایی هستند که به سختی میتوان آنها را در ایران پرورش داد، چرا که بیشتر آنها جنبه تزئینی دارند.
پیش از آنکه نسبت به پرورش قرقاول اقدام کنید باید گونه و نژاد مورد نظر خود را انتخاب کنید و سپس نسبت به آغاز کسب وکار خود اقدام نمایید.
بیشتر بدانیم:
اصول پرورش و نگهداری قرقاول
اصول تغذیه و جیره غذایی در پرورش قرقاول
نقش مواد معدنی در جیره پرندگان و علائم کمبود آن
آیا پرورش قرقاول در منزل امکانپذیر است؟
شاید شما هم در فضاهای مجازی و یا اخبار شنیده باشید که بسیاری از افراد کارآفرین کار خود را در منزل و با کمترین امکانات شروع میکنند. شما هم برای پرورش قرقاولها میتوانید از این روش استفاده کنید اما پیش از آن باید به نکات بسیاری توجه کنید که ما در ادامه توجه شما را به چندی از این نکات جلب میکنیم.
اولین و مهمترین نکته برای پرورش قرقاول در منزل این است که با توجه به قیمت بالای این موجودات و حساس بودن شرایط آنها شما باید توجه بسیاری به شرایط نگهداری آنها داشته باشید تا برای قرقاولها مشکلی پیش نیاید و شما نیز سرمایهتان را از دست ندهید.
نکته دیگری که باید در نظر بگیرید این است که این موجودات با ارزش، سازگاری محیطی کمی دارند و در هر محیطی قادر به تخم گذاشتن و تولیدمثل نیستند؛ پس شما برای این که بیشترین سوددهی را از پرورش قرقاول داشته باشید بهتر است برای آنها مکانی خاص در منزل یا … با شرایط لازم را مهیا سازید که بهترین گزینه استفاده از قفسهای مخصوص پرورش قرقاول میباشد.
شرایط آب و هوایی
در تمامی نقاط ایران مانند مناطق شمالی و حتی مناطق جنوبی کشورمان میتوانید نسبت به پرورش قرقاول اقدام کنید برای این کار باید شرایط سالن پرورش قرقاولها را برقرار کنید.
برای مثال سالنی که قرار است در آن ساکن شوند باید با درختچه و تپههای سبز پوشیده شده باشد و مسیری صاف باشد تا جوجهها برای راه رفتن در این سالن با مشکل مواجه نشوند.
اگر امکان ساخت چنین سالنی را ندارید میتوانید با علفهای خشک و شاخههای ذرت این مکان را برای تخمگذاری قرقاولها بسازید. برای پرورش قرقاولها شما به روزی 15 ساعت نور نیاز دارید که اگر در فضای بسته و سالن مشغول به پرورش قرقاول هستید میتوانید از نورهای مصنوعی برای این کار استفاده کنید.
وسایل لازم برای پرورش قرقاول
در آموزش پرورش قرقاولها به شما گفتیم که برای پرورش این حیوانات پر خاصیت شما به وسایلی برای نوردهی روزانه، وسایلی برای شبیهسازی محیط زندگی این حیوانات و وسایلی برای تنظیم دمای محل زندگی آنها نیاز دارید.
علاوه بر همه اینها، شما باید مکملهای غذایی را برای قرقاولها تهیه کنید تا کیفیت تخمهای آنها بیشتر شود و در نتیجه تعداد تخمها نیز افزایش یابد.
یکی از مکملهای غذایی که باید برای پرورش قرقاولها تهیه کنید کلسیم میباشد؛ هرچقدر کلسیم بیشتری را به این موجودات بدهید پوسته تخمهای آنها محکمتر خواهد شد و آسیبهای احتمالی کاهش مییابد. شما میتوانید از پودر صدف نیز به جای کلسیم استفاده کنید تا هزینه پرورش قرقاول را کاهش دهید.
متدهای پرورش قرقاول
برای پرورش قرقاولها متدهای بسیاری وجود دارد برای مثال شما میتوانید از یک قرقاول مادر استفاده کنید و بعد از چند روز یعنی در حدود 2 هفته تخمها را در ماشین جوجهکشی قرار دهید.
متد دوم برای پرورش قرقاولها استفاده از ماشین جوجهکشی از ابتدا تا انتهای مراحل رشد آنها میباشد و این راه یکی از کارآمدترین راهها میباشد و ضایعات و آسیبهای وارده را به کمترین میزان مجاز میرساند.
خرید تخمهای نطفهدار نیز متد سوم است. میتوانید با تهیه این تخمها و نگهداری مناسب از آنها قرقاولهای سالم و بسیاری داشته باشید.
نکات کلیدی در پرورش قرقاول
رطوبت یکی از عوامل مهم در جوجه شدن تخمها میباشد و شما هر روز باید علاوه بر دما رطوبت قراولها را نیز کنترل کنید.
قرقاولها هر روز چیزی در میان 50 تا 100 گرم غذا مصرف میکنند و این میزان غذا در رشد آنها از اهمیت بسیاری برخوردار است.
منبع: سایت paravar