به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، شترمرغ یکی از پرندگان بزرگ آفریقایی است که در مزارع سراسر جهان جهت استفاده از گوشت، تخم، پرها و... پرورش داده می شوند، گوشت این پرنده برخلاف سایر پرندگان که دارای گوشت سفید هستند، قرمز رنگ بوده و از نظر ظاهر (رنگ، بافت و طعم) بیشتر شبیه گوشت قرمز است.
گوشت شترمرغ دارای خواص گوشت قرمز بوده ولی برخلاف گوشت قرمز، دارای مضرات کمتری است، به طوری که اجازه می دهد علاقمندان به گوشت قرمز از مصرف آن لذت برده و از عوارض کمتری برخوردار شوند.
علیپور کارشناس واحد تحقیق و توسعه هفت دلیل مهم برای مصرف و بهرهگیری از خواص گوشت شترمرغ و جایگزین کردن آن به جای سایر گوشت های قرمز را برشمرد:
1. از نظر مقدار چربی گوشت شترمرغ چربی اشباع شده پایینتری نسبت به گوشت گاو، گوسفند و...دارد به طوری که مقدار چربی گوشت شترمرغ از گوشت مرغ نیز کمتر است.
2. در مقایسه با گوشتهای قرمز مانند گوشت گاو، گوسفند و سایر گوشتهای مشابه میزان کلسترول پایینتری دارد.
3. گوشت شترمرغ حاوی مقادیر پایین سدیم نسبت به سایر انواع گوشت است در نتیجه برای افراد مبتلا به فشار خون بالا و بیماریهای قلبی و عروقی، بیماران کلیوی، دیابتی و ... مناسب است.
4. گوشت شترمرغ حاوی مقادیر بالاتری از آهن نسبت به سایر انواع گوشت است، به همین علت این گوشت برای افراد دارای کم خونی، زنان باردار، ورزشکاران، کودکان و ... مفید است.
5. گوشت شترمرغ غنی از پروتئین بوده و یک گوشت قرمز ایدهآل برای ورزشکاران و افرادی است که قصد کنترل وزن خود را دارند.
6. مقدار کالری حاصل از مصرف 100 گرم گوشت شتر مرغ نزدیک به گوشت مرغ و بوقلمون است (140 تا 145 کیلو کالری) در حالیکه همین مقدار گوشت گاو حدود 240 کیلو کالری انرژی تولید میکند.
7. ران و سینه بخشهای اصلی گوشت شترمرغ را تشکیل میدهد، این گوشت غنی از ویتامینهای گروه B خصوصاً، ویتامین B6 ، B12 ، منیزیم ، فسفر و روی است در نتیجه مصرف آن برای تمام گروههای سنی خصوصاً سالمندان مفید است.
بر این اساس، گوشت شترمرغ در حال حاضر به عنوان گوشت قرمزی در نظر گرفته میشود که یک جایگزین سالم برای گوشتهای قرمز و حتی گوشت مرغ است.