به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ گوشت ماهی دارای ویتامینهای B، A و D، کلسیم و فسفر و دارای مقدار کمیآهن، مس و سلنیوم میباشد. ماهیهایی که در آبهای شور زندگی میکنند، دارای مقدار زیادی یُد میباشند. لازم به ذکر است که ماهی دارای مقدار بسیار کمیسدیم میباشد و به همین خاطر برای رژیمهای کم نمک توصیه میشود.
متخصصان تغذیه برای همه افراد به خصوص بیماران قلبی، مصرف دو بار ماهی در هفته(هر بار 90 گرم) را سفارش میکنند.
چربی ماهی مفید است و چربی گوشت قرمز مضر، زیرا چربی گوشت قرمز از نوع چربیهای اشباع میباشد، اما چربی ماهی از 2 نوع اسید چرب غیر اشباع امگا 3 به نامهای EPA و DHA است.
خواص ماهی و روغن ماهی یا امگا 3
* روغن ماهی بیماریهای قلبی را به صفر میرساند. لازم به توصیح است که اثر روغن ماهی بر سلامت قلب بیشتر از اثر مصرف سویا است.
* مقدار تری گلیسیرید خون را کم میکند.
* تجمع پلاکتهای خونی را کم میکند.
* عملکرد سلولهای خون رسان را زیاد میکند.
* ضربان قلب را تنظیم میکند.
* فشار خون را پایین میآورد.
* کلسترول خوب ( HDL ) را بالا میبرد. این نکته برای بیماران دیابتی بسیار مفید میباشد.
* سلامت مغز را تامین میکند و برای بیماران مبتلا به MS مفید میباشد. مشاهده شده که افراد MS با مصرف ماهی، علائم و نشانههای این بیماری را کمتر بروز میدهند.
* درمان کننده دردهای کمر و گردن میباشد.
* اسید چرب امگا 3 از دیابت نوع 1 در کودکان جلوگیری میکند.
* مصرف امگا 3 توسط مادران باردار، موجب افزایش قدرت ذهنی و IQ (ضریب هوشی) نوزادشان میگردد.
* مادران باردار با مصرف روغن ماهی از زود متولد شدن نوزاد جلوگیری میکنند.
* روغن ماهی موجب افزایش متابولیسم بدن و به دنبال آن موجب کاهش وزن میگردد.
* روغن ماهی درمان کننده بیماریهای تنفسی میباشد.
* اسید چرب امگا 3 بر سلامتی پوست اثر مثبتی دارد. این اسید چرب از خشک شدن و پوسته پوسته شدن، اگزما، جوش و دیگر بیماریهای پوستی جلوگیری میکند. علاوه بر آن موجب تسریع در بهبود پوست بیمار میگردد.
* موجب سلامت و افزایش قدرت بینایی میگردد.
* از افسردگی و پریشانی جلوگیری میکند.
* باعث تقویت سیستم ایمنی میشود. لوپوس که یک بیماری سیستم ایمنی میباشد و میتواند منجر به مرگ شود، توسط کمبود امگا 3 رخ میدهد.
منابع امگا3
ماهیهای سالمون و ساردین و همچنین گردو بیشترین مقدار امگا 3 را دارا میباشند، یعنی در هر واحد از این ماهیها حدود 1/15 گرم امگا 3 میباشد. بقیه ماهیها در هر واحد، 0/45 گرم اسید چرب امگا 3 دارند. میگو در هر واحد حدود 0/32 گرم اسید چرب امگا 3 دارد.
منابع دیگر اسید چرب امگا 3، عبارت است از: دانه سویا، کدو و کلم.
تحقیقات نشان داده است که دریافت امگا 3 از طریق مواد غذایی، بهتر از دریافت آن از طریق مکملهاست.
به طور کلی، 84 گرم میگو دارای 29 گرم اسید چرب امگا 3 است.
84 گرم سالمون 1/9 - 1/1 گرم اسید چرب امگا 3 دارد.
در 84 گرم ماهی تن کنسرو شده حدود 0/24 - 0/17 گرم اسید چرب امگا 3 وجود دارد.
لازم به ذکر است، که در بدن ما باید به مقدار کافی ویتامینهای B6، B3 و C و همچنین املاح منیزیم و روی وجود داشته باشد، تا امگا 3 اعمال خود را بهتر انجام دهد.
ویتامین E که خود یک آنتی اکسیدان میباشد، امگا 3 را در برابر اکسیده شدن محافظت میکند.
علائمی که نشان میدهند باید امگا 3 بیشتری مصرف کنیم عبارتند از:
خستگی، درد عضلانی، خشکی و خارش پوست صورت، جوش صورت، زخم دهان، سردرد، دیابت نوع 2، بیماریهای قلبی، شکننده بودن موها و ناخنها و عدم تمرکز.
مصرف امگا 3 باعث دور شدن بسیاری از بیماریها میگردد، از جمله:
* آلزایمر و فراموشی
* آسم
* بیش فعالی(پرتحرکی و کاهش توجه)
* سرطان
* سردردهای میگرنی
* MS
* چاقی و افزایش وزن
* پسوریازیس(وجود لکههای قرمز رنگ در بدن)
نرمیاستخوان
* ورم مفاصل
* افزایش فشار خون
* دیابت
* افسردگی
* ناراحتیهای پوستی
* روماتیسم
همان طور که میدانید، روماتیسم در مردم شمال کشورمان زیاد است. خداوند برای درمان این بیماری ماهیها را آفریده است. پس، بهتر است از نعماتی که خداوند در اختیارمان قرار داده است استفاده کنیم تا بعدها دچار مشکلات و بیماریها نگردیم.