به گزارش «سرویس اطلاعات دارویی» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ استفاده از اسیدیفایر Orgacids در موارد زیر و با روشهای مصرف ارائه شده سهم قابل توجهی در بهبود کیفیت پرورش طیور و جلوگیری از افزایش هزینههای اضافی درمان و کاهش قیمت مرغ و تخممرغ دارد:
1- میزان مصرف ضدعفونی در دان:
|
کیلوگرم در هر تن دان |
مدت زمان مصرف |
مرغ گوشتی |
1.5 |
از یکروزگی تا پایان عمر گله |
مرغ تخمگذار، مرغ مادر و اجداد |
1 |
در تمام دوران پرورش و تولید |
با شروع بیماری ویروسی و مایکوپلاسمایی |
2.5 در بدو شروع بیماری |
برگشت به دز قبل پس از اتمام بیماری |
2- اسیدی نمودن دستگاه گوارش طیور
- با اسیدی شدن دستگاه گوارش رشد میکروبها خصوصاً سالمونلا و E.Coli که خواهان محیط قلیایی هستند متوقف میشود.
- تلاش میکروبها جهت قلیایی کردن محیط اسیدی باعث از دست دادن انرژی و نابود شدن آن میشود.
- ورود اسیدهای آلی به هسته میکروب موجب سلب اجازه تکثیر و در نتیجه کاهش تراکم میکروبها میشود.
3- نحوه مصرف اسیدیفایر در حذف آلودگی SE و ST و E.Coli
نوع آلودگی |
کیلوگرم در هر تن دان |
مدت زمان مصرف |
آلودگی SE |
1.5 |
سه هفته |
آلودگی ST |
2 |
سه هفته |
آلودگی SE و E.Coli |
3 |
نابودی بعد از سه ساعت |
4- سایر ویژگیهای غیرقابل چشمپوشی در مصرف اسیدیفایر
- استفاده از اسیدیفایر در دز درمان موجب به حداقل رساندن تلفات حتی در گله درگیر بیماری شده و پس از پشت سر گذاشتن بیماری سریعاً گله به حالت اولیه برمیگردد.
- هر نوع اسیدآلی در یک قسمت از دستگاه گوارش عمل میکند. مثلاً اسید فرمیک در چینهدان و اسید تارتاریک و اسید ارتوفسفوریک در پیشمعده عمل میکنند. درنتیجه در تمامی دستگاه گوارش، تکثیر میکروبها انجام نمیشود.
- به عنوان جایگزین آنتیبیوتیک تاحدود 40% مصرف آنرا کاهش میدهد.
- مصرف این اسیدیفایر ارتقاء یافته از یکروزگی موجب میگردد تا هضم و جذب مواد غذایی خصوصاً کلسیم و فسفر بطور کامل انجام شده، استخوانبندی بطور یکنواخت شکل بگیرد و در عینحال میکروبهای بیماریزا نتوانند رشد کنند، درنتیجه جوجهها بطور یکنواخت رشد نموده و این یکنواختی بورس جوجهها، باعث یکنواختی تیتر واکسنها و نهایتاً افزایش مقاومت دربرابر بیماریهای ویروسی را دربردارد به عبارت دیگر مصرف اسیدیفایر باعث میشود تا نتیجه بهتری از واکسنها بگیرید.
- مصرف اسیدیفایر باعث جذب بیشتر مواد مغذی شده، درنتیجه موجب میگردد تولید تخممرغ و کیفیت پوستهها بهتر شود.
- رطوبت بستر را به میزان 30% کاهش میدهد، در نتیجه میزان گاز آمونیاک را نیز بطور قابل ملاحظهای کاهش داده موجب کاهش بیماری تنفسی و همچنین کاهش تولید تخممرغهای کثیف میگردد.
- باعث کاهش پشه و مگس و نیز باعث کاهش بوی بد مرغداری میگردد.
- بعد از 90 روز مصرف، میزان کلسترول تخممرغ را به مقدار 20% کاهش میدهد.
- در گلههای اجداد، مادر و تخمگذار، علاوه بر کلیه خواص آنتیباکتریالی، بدلیل جذب بهموقع کلسیم و فسفر، موجب بهبود هماهنگی گلهها از نظر اسکلت شده، نهایتاً باعث افزایش پیک تولید، تخممرغهای با وزن یکنواخت، کاهش پرولاپس و تولید تخممرغ با پوستههای صاف و صیقلی و ضخیمتر با کمترین بار میکروبی میگردد.
Orgacids - Antibacterial Action
Orgacids Reduces GIT pH, Increases LAB Counts, Reduces Harmful Bacterial Population and Plasma Cholesterol in Broilers
Orgacids Improving FCR and Body Weight Gain in Broiler and Layer