به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ اثرات ساپونین موجود در چای بر عملکرد تولید شیر، پروفایل اسیدهای چرب شیر و فعالیت ایمنی در گاو های شیری:
نیازهای پرورش دام خود را بیابید.
ساپونین موجود در چای که عمدتاً شامل تریتروپنوئید، دارای اثرات آنتی میکروبیال، کاهش تولید متان، تغییر تخمیر شکمبه (با از بین بردن پروتوزوا) و افزایش تولید پروتئین میکروبی است.
بیشتر بدانیم:
برخی بازدارندهها (تاننها، ساپونینها، کاناوانین) در تغذیه دام و طیور
با مصرف 20 تا 30 گرم در روز از این ساپونین اثر معنیداری بر مصرف ماده خشک مشاهده نشد اما 40 گرم در روز باعث کاهش مصرف ماده خشک و در نتیجه کاهش تولید شیر شد.
صرف نظر از دوز مصرفی ساپونین چای، شاید مصرف آن باعث کاهش استرس اکسیداتیو و بهبود سیستم ایمنی شود. مصرف بهینه این ساپونین 30 گرم در روز است که باعث بهبود وضعیت سلامتی گاوهای شیری میشود.