رطوبت مناسب سالن مرغداری

به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ رطوبت سالن مرغداری به خصوص در دو هفته اول مهم است. این بدان دلیل است که جوجه در جوجه‌کشی از رطوبت 70 و 80درصد برخوردار بوده و اگر به محیطی با رطوبت 10 و 20درصد منتقل گردد، دچار بی‌آبی و دهیدراتاسیون و وازدگی می‌شود. 

نیازهای پرورش طیور را بیابید.

لذا سعی جدی نمائید که حداقل روزهای اول رطوبت سالن را بالای 60% و پس از دو هفته بالای 50% حفظ کنید. اسپری کردن مرتب آب مفید است ولی در مناطق خشک استفاده از مه‌پاش لازم است تا رطوبت لازم ایجاد شود. در مناطق خشک استفاده از الکترولیت‌ها نسبت به سایر ویتامین‌ها باید در اولویت قرار گیرد.

بیشتر بدانیم:

رطوبت در سالن مرغداری

دستگاه پالایش میکروبی هوا (air purifier device)

شاخص دما و رطوبت در مرغداری

پدهای خنک‌کننده در مناطق گرم و خشک علاوه بر ایجاد رطوبت مناسب، دمای سالن را هم کاهش می‌دهند. برای جابجایی هر 10000 مترمکعب هوا در ساعت، 2 مترمربع پد با ضخامت 10 سانتی‌متر لازم است. در واقع پدها نوعی سیستم خنک‌کننده مشابه کولر در ابعاد بزرگ‌تر هستند که هزینه‌شان از کولر کمتر و کارآیی‌شان از آن بیشتر است. سعی کنید این پد متحرک باشد تا بتوانید در صورت افزایش رطوبت سالن یا نیاز به هوای بیشتر، آن را بردارید.

برای مطالعه بخش‌های دیگر این مقاله کلیک کنید: آموزش راه‌اندازی مرغداری

نوشته شده توسط دکتر محمد امین مروتی