به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ بر اساس تحقیقات اخیر، مرغهای گوشتی که تا 26 روزگی در نور سبز و آبی پرورش یافتهاند رشدی سریعتر و بهتر از سایر ترکیبات رنگی دیگر دارند.
محققین در پکن دریافتند معاوضه بین رنگهای آبی و سبز در طول دوره رشد و پرورش موجب ارتقا بازدهی مرغهای گوشتی میشود. بر اساس تحقیقات J.Cao و همکارانش از دانشگاه کشاورزی چین، نور سبز موجب رشد بهتر مرغهای گوشتی از مرحله جوجهکشی تا 26 روزگی میگردد و نور آبی در دوره بعدی رشد تأثیرگذار و مفید خواهد بود (از 27 تا پایان دوره)
شرح کامل تحقیق: هدف تحقیقات این گروه از محققین، بهبود رشد مرغهای گوشتی و ارتقا باروری آنها با استفاده از ترکیب نورهای تکرنگ در مهمترین مراحل رشد و نمو جوجههاست.
مجموعهای مرغ گوشتی از آغاز جوجهکشی تا 26 روزگی بهصورت جداگانه در زیر نور سفید، قرمز، سبز، آبی لامپهای دیود پرورش یافتند و سپس در مرحله دوم رشد از 27 تا تخلیه سالن، برای هرکدام از نوررنگی دیگری استفاده شد. آنها دریافتند که مرغ های گوشتی که در محیطی با ترکیبی از نورهای تک رنگ (نصف اول دوره رشد با یکرنگ، مابقی دوره با تکرنگ دیگر) پرورش یافتهاند، در مقایسه با آن گروهی که در کل دوره فقط با یک رنگ نور رشد یافتهاند؛ وزنگیری بهتری داشتهاند.
بهعلاوه از ترکیبات تکنور طی دوره، در وزن لاشه، ران و سینه مرغ گوشتی که در زیر ترکیب نور سبز–آبی درطی دوره پرورش یافته بودند، بیشتر از سایر ترکیبات نورهای تک رنگ دیگر بود.
نتایج حاکی از آن است که استعمال ترکیب نورها بهترتیب سبز–آبی (و یا برعکس آبی–سبز) برای بهبود رشد و بازدهی مرغهای گوشتی کاملاً مفید است.