به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ به نقل از خراسان؛ بهروز خسروی نیا مدیر شبکه دام پزشکی مشهد در تشریح روند معدومسازی محموله 10 تنی مرغهای آلوده به سالمونلا به «خراسان رضوی» میگوید: شبکه دام پزشکی مشهد، روز شنبه در راستای اجرای دستور قضایی، هماهنگی لازم با مسئولان کشتارگاه بهاران در جاده مشهد - فریمان را انجام داد تا محموله 10 تنی مرغ از محل نگهداری خارج و فرآیند معدومسازی محموله آغاز شود.
وی تصریح می کند: با توجه به دستورهای قضایی، محموله توسط تیم ناظر بر روند معدومسازی شبکه دام پزشکی از سردخانه خارج و همراه با نماینده دادستانی به کشتارگاه بهاران منتقل و فرآیند معدومسازی هم با حضور نماینده دادستانی انجام شد.
خسروینیا یادآور شد: در زمینه مصرف پودرهای حاصل از فرآیند معدومسازی نیز هرچه مقام قضایی دستور دهد اجرا خواهد شد، در این زمینه یا پودرها خوراک دام خواهد شد یا در هیچ زمینهای استفاده نخواهد شد.
60تن مرغ در انتظار مشتری
مدیر شبکه دام پزشکی مشهد همچنین به تعیین تکلیف 60 تن مرغ صادراتی برگشتی که از نظر بهداشتی مشکلی نداشت، اشارهای میکند و میگوید: 60 تن مرغ باقیمانده از محموله 70 تنی هم طبق دستور قضایی نباید در بازار خردهفروشی عرضه شود و فقط باید به کارخانههایی تحویل داده شود که میزان مصرف بالایی دارند.
وی توضیح میدهد: کارخانههایی هم که مد نظر است میتوانند کارخانههای فعال در زمینه تولید کنسرو یا سوسیس و کالباس باشند، در این راستا هم طبق دستور قضایی عمل خواهیم کرد.
بهروز خسروینیا درباره مشتری این محموله اظهار میکند: در این زمینه کارخانهای از تهران آمادگی خود را برای خرید محموله اعلام کرده است، در همین راستا از آنها خواسته شده تا درخواست رسمی خود را برای شبکه دام پزشکی ارسال کنند تا پس از هماهنگی با دادستانی، باقی مانده محموله صادراتی به کارخانه متقاضی تحویل داده شود.
وی همچنین به شهروندان توصیه میکند: همانطور که در گذشته بیان کردهایم شهروندان حتما در زمان خرید مرغ به مشخصات کالا، تاریخ مصرف و کد رهگیری آن توجه داشته باشند و در صورت مشاهده هرگونه مغایرت و مشکلی از خرید محصول خودداری کنند.
موارد مشکوک به بیماری را گزارش دهید
وی همچنین به شیوع تب کریمه کنگو در کشور اشاره میکند و از شهروندان میخواهد که از گوشت قرمزی استفاده کنند که دارای مهر دام پزشکی و برچسب کشتارگاه مربوطه باشد. خسروینیا تاکید می کند: اگر مردم از گوشتهای قربانی و ... استفاده میکنند، حتما قبل از مصرف ماده پروتئینی، آن را به مدت 24 ساعت در دمای صفر تا منفی 4درجه نگهداری و سپس اقدام به مصرف آن کنند. حتما هنگام ذبح قربانی یا جابه جایی گوشتهای بدون هویت از دستکش استفاده شود تا از انتقال احتمالی ویروس تب کریمه کنگو جلوگیری شود، شهروندان هم در صورتی که با موارد مشکوک در شهر روبه رو شدند به سرعت موضوع را از طریق شماره تماس 37250025 با همکاران ما در میان بگذارند تا اقدامات لازم در این راستا انجام شود.
10تن مرغ، یک روزه پودر شد
در ادامه خاکسار نماینده دام پزشکی و مسئول معدومسازی مرغهای آلوده به سالمونلا، در زمینه میزان مرغ معدوم شده به «خراسان رضوی» میگوید: با توجه به این که هماهنگیهای مربوطه در راستای معدومسازی تمامی محموله با کشتارگاه مذکور انجام شده بود، تمامی محموله در حضور نماینده دادستانی به واحد رندرینگ کشتارگاه بهاران منتقل و معدوم شد.