به گزارش «سرویس حیات وحش» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ چندی پیش گفته شده بود که پلنگ درحال انقراض رودسر امیدی به زنده ماندن ندارد.
از سوی دیگر، ایمان معماریان، دامپزشک مرکز بازپروری حیاتوحش پردیسان با تأکید بر اینکه پلنگ رودسر وضعیت بسیار بدی دارد و زمان زیادی هم از اتفاق گذشته اعلام کرده بود: سیتیاسکن و کارهای اولیه را انجام دادهایم و پلنگ زخمی رودسر برای زنده ماندن تلاش میکند.
به نقل از میزان، پس از اعلام نظرهای اولیه در خصوص وضعیت برگشتناپذیر پلنگ ماده گیلان و دریافت نظرات تخصصی از جمعی از دامپزشکان متخصص، نهایتا پیشنهادهای تیم جراحی دکتر فتاحیان مورد پذیرش اداره کل حفاظت و مدیریت شکار و صید و برنامه ملی حفاظت و مدیریت پلنگ ایرانی و دفتر حیات وحش و آبزیان آبهای داخلی گروه بیماریها در سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفت و ضمن صدور مجوزهای مربوطه، اقدامات درمانی پلنگ مذکور آغاز شد.
سپس پلنگ گیلان، جهت انجام اقدامات درمانی به بیمارستان حمیدرضا فتاحیان انتقال یافت و پس از آزمایشهای هماتولوژی و بیوشیمیایی خون، رادیوگرافی و اولترا سونوگرافی به تشخیص جابه جایی مهرههای چهار و پنج کمری انجامید.
پلنگ ماده آسیب دیده گیلان، به کلینیک پارک طبیعت پردیسان منتقل شد و در حال حاضر هوشیار بوده و شرایط عمومی مناسبی دارد و پایش وضعیت آن به منظور بررسی واکنش اندامهای تحتانی به اقدامات انجام شده ادامه دارد که البته با علایم مثبتی طی ۲۴ ساعت گذشته همراه بوده است.
متن گزارش جراحی و وضعیت سلامتی کنونی این پلنگ ماده به این شرح است:
پلنگ انتقالی پس از انجام مرحله بیهوشی، به بخش تصویربرداری ارجاع و سپس تحت پرتونگاری جانبی ستون فقرات، قفسه صدری و نمای پشتی جانبی مهرهها قرار گرفت. پس از آن از بیمار خون گیری شد و جهت بررسیهای هماتولوژی و بیوشیمیایی به آزمایشگاه تشخیص طبی بیمارستان ارسال گردید، ضمنا اولترا سونوگرافی شکم جهت بررسی وضعیت اندامهای داخلی، بالاخص مثانه، انجام شد. پلنگ مورد نظر، با تشخیص جا به جایی مهرههای چهار و پنج کمری، تحت عمل جراحی قرار گرفت. پس از انجام پروسه آماده سازی بیمار و با ملاحظات دقیق و پایش مداوم علایم حیاتی، ضمن ایجاد انسزیون پشتی - جانبی در محاذات مهرههای آسیب دیده و جدا نمودن بافتهای عضلانی و همبندی در هر طرف، مهرهها اکسپوز گردید. در سطح مفصلی فستها، بافت همبندی هایپر تروف و وجود کالوس ترمیمی به دلیل اسلایدینگ و جا به جایی در محل، برداشته شد.
بررسی دقیق از لامینای مهرهها، شکستگی وتغییرات پاتولوژی بافتی را حداقل در کورتکس خارجی نشان نداد و همچنین در سطح ماکروسکوپی واکنشهای عفونت استخوانی در ساختار اطراف مهره مشاهده نگردید. سپس با جداسازی عضلات مجاور دو مهره چهارم و پنجم، جسم مهره مورد بررسی قرار گرفت و تغییرات شکستگی و جا به جایی در جسم مهرهها یافت نشد. سپس موضع مورد نظر با روش دیسترکشن به وسیله دیسترکتور مهره ای، ریداکشن جا به جایی و اسلایدینگ دو مهره نسبت به هم صورت پذیرفت، سپس تحت فلورسکوپی حین عمل به صورت بایلترال جسم مهرههای آسیب دیده با پلیت استخوانی DCP و پیجهای کورتیکال سلف تپ، استبلایز گردید. پس از تایید قرار گیری مناسب و دقیق پیجها و پلیتها و شستشوی سایت عمل با محلول حاوی آنتی بیوتیک وسیع الطیف (سفازولین) عضلات اپکسیال بخیه شد. سپس بافت زیر جلد و جلد با نخ قابل جذب بخیه گردید. پس از اتمام عملیات جراحی، رادیوگرافی بعد از عمل نیز تهیه شد.