به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ به نقل از ایرنا؛ دکتر علی اصغر شریفی با تاکید بر اینکه هیچگونه نگرانی از بابت سلامت مرغ و گوشت عرضهشده در واحدهای عرضه مجاز در استان وجود ندارد، گفت: کارشناسان این اداره کل با همکاری شهرداری با فروشندگان خرده موجود در سطح شهرستانهای استان که اقدام به فروش هرگونه پرنده زنده میکنند، برخورد و آنان را جمعآوری میکنند.
وی افزود: در این اقدام در هفته گذشته بیش از 100 فروشنده پرنده در شهر کرج جمعآوری شدند.
شریفی با تاکید مجدد بر سلامت مرغ و گوشتهای عرضه شده در واحدهای عرضهکننده مجاز، اظهار داشت: درصورتی که این فرآوردهها دارای لیبل و مجوز بهداشتی دامپزشکی باشند، دارای سلامت کامل بهداشتی هستند.
مدیرکل دامپزشکی استان البرز با اشاره به اینکه در هفتههای گذشته 2 واحد مرغداری در منطقه ملارد استان تهران درگیر بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان شدند، گفت: این منطقه هممرز با استان البرز است و به دلیل اینکه ویروس این بیماری از طریق هوا و پرندگان مهاجر منتقل میشود، تدابیر شدید امنیتی و بهداشتی در سطح واحدهای مرغداری استان اعمال شده است.
وی افزود: به همین لحاظ ورود و خروج ماشینهای حمل طیور به استان به شدت کنترل میشود تا حتی یک مرغ بدون مجوز وارد استان نشود و در صورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک به بیماری، نمونه خون به آزمایشگاه مرجع سازمان دامپزشکی ارسال میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان البرز با اشاره به اینکه امکان شیوع این بیماری از طریق پرندگان مهاجر نیز وجود دارد، بیان داشت: کنترل و پایش این پرندگان بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است و این سازمان نیز با همکاری تنگاتنگی که با سازمان دامپزشکی دارند در صورت هرگونه مورد مشکوک و یا لاشه مشکوک، نمونه خون آن را به این اداره کل تحویل تا به آزمایشگاه مرجع ارسال شود.
اطلاعیه سازمان دامپزشکی در خصوص آنفولانزای فوق حاد پرندگان
سازمان دامپزشکی کشور در روزهای اخیر اطلاعیهای مبنی بر شیوع بیماری فوق حاد پرندگان در سطح چند واحد مرغداری استان تهران به شرح زیر منتشر کرده است:
پیرو اطلاعیه شماره 1 در خصوص رخداد بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در استان تهران، کارشناسان این سازمان ضمن اعمال تدابیر مراقبتی ویژه، عملیاتی گستردهای را در کلیه مرغداریهای استان مذکور و سایر واحدهای پرورش طیور کشور تدارک دیدهاند.
به همین منظور در پایش صورت گرفته 2 کانون مرغ تخمگذار دیگر در همان شهرستان و در مجاورت واحدهای آلوده قبلی مورد شناسایی و تأیید آزمایشگاهی قرار گرفته وعملیات معدومسازی، پاکسازی و ضدعفونی گله آلوده و اعمال ضوابط قرنطینهای در منطقه درحداقل زمان ممکن صورت پذیرفته است.
لذا همچنان لازم است مدیریت واحدهای پرورش طیور صنعتی با تشدید ضوابط امنیت زیستی اقدامات لازم را در خصوص جلوگیری از ورود آلودگی به مزرعه معمول دارند.
از آنجایی که پرندگان مهاجر به عنوان مهمترین عامل ورود آلودگی به کشورها مطرح بوده و میتوانند طیور روستایی را نیز آلوده نمایند، لذا با توجه به اهمیت موضوع، مجدداً از تمام مردم شریف تقاضا دارد ضمن گزارش هرگونه تلفات غیرعادی، از خرید طیور روستایی از بازارچهها و قبل از اطمینان از سلامت آن به صورت جدی خودداری نمایند.
بدیهی است سازمان دامپزشکی کشور به صورت شبانه روزی نظارت کامل خود را بر روند تولید گوشت مرغ و تخممرغ اعمال نموده و شهروندان میتوانند با تهیه این اقلام از مراکز معتبر و تحت نظارت این سازمان از سلامت آن اطمینان خاطر داشته باشند.