به گزارش «سرویس دامپزشکی» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ به نقل از ایسنا، در شرایطی که طی سالهای اخیر ممنوعیت استفاده از خمیرمرغ در تولید فرآوردههای گوشتی مانند سوسیس و کالباس حاشیه و خبرساز شده بود، رییس سازمان استاندارد ضمن تاکید بر ادامه این ممنوعیت اعلام کرد که اگر این محصول در حد استانداردهای کشورهای پیشرفته و قائل به حقوق مصرفکننده تولید شود، ممکن است در آینده آزاد شود.
خمیرمرغ که در سالهای گذشته به عنوان ماده اولیه تولید انواع فرآوردههای گوشتی مانند سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار میگرفت از ابتدای پارسال با اظهارات وزیر بهداشت ممنوعیت آن در دستور کار دو سازمان نظارتی استاندارد و غذا و دارو قرار گرفت و در ادامه ممنوعیت استفاده از آن نیز اعلام شد که البته با حواشی و اختلافنظرهایی بین سازمان دامپزشکی وزارت جهاد کشاورزی و دو سازمان نظارتی مذکور همراه بود.
اما اینبار به نظر میرسد رییس سازمان استاندارد شرطی برای آزادسازی خمیرمرغ از حصارهای بهداشتی و استانداردهای سختگیرانه اعلام کرده است، چرا که نیره پیروزبخت -رییس سازمان ملی استاندارد- در گفتوگو با ایسنا ضمن تاکید بر ادامه ممنوعیت استفاده از این محصول در تولید سوسیس و کالباس اعلام کرد که اگر خمیرمرغ در ایران بر اساس استانداردهای کشورهای پیشرفته تولید شود ممکن است در آینده برای مصرف در صنایع تولید کننده فرآوردههای گوشتی آزاد شود.
وی در اینباره تصریح کرد: در زمینه برخی کالاها مانند خمیرمرغ هنوز معتقدیم که میتواند تولید شود اما همچنان برای استفاده در فرآوردههای گوشتی مانند سوسیس و کالباس ممنوع است و نباید مورد استفاده قرار گیرد اما اینکه در کدام صنایع میتواند مصرف شود وزارت بهداشت باید تصمیمگیری کند.
پیروزبخت تاکید کرد: اگر خمیرمرغ در کشورهای پیشرفته و با رعایت حقوق مصرفکننده استفاده میشود به این دلیل است که آنها از قطعات گوشت مرغ برای تولید خمیرمرغ استفاده میکنند و اگر این مسائل بهداشتی و نکات مورد نظر سازمان استاندارد رعایت شود شاید زمانی به این سمتو سو حرکت کنیم که خمیرمرغ نیز میتواند در فرآوردههای گوشتی استفاده شود اما با شرایط کنونی که همه مرغ با امیاء و احشاء آن به خمیرمرغ تبدیل میشود، نمیتوان از آن برای خمیرمرغ استفاده کرد، چرا که در شرایط کنونی وضعیت تولید خمیرمرغ همچنان برای ما ناشناخته باقیمانده است.
وی درباره اینکه برخی صنایع معتقدند که به نظر میرسد مسائل مهمی مانند تولید و مصرف خمیرمرغ به دست فراموشی سپرده شده است و در این میان صنایع بلاتکلیف هستند، اظهار کرد: مسائل مهمی مانند خمیرمرغ هیچگاه به دست فراموشی سپرده نشده است و اگر در این زمینه صحبتی مطرح نمیشود به دلیل این است که دستگاههای ناظر مانند سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو و سازمان دامپزشکی با یکدیگر هماهنگ هستند، تعامل مناسبی بین آنها در زمینه کالاهای مسئلهدار وجود دارد و بسیاری از تصمیمگیریها در این زمینه به صورت مشترک رخ میدهد.
حال باید دید صنایع تولیدکننده خمیرمرغ که بسیاری از آنها نیز در کارخانههای بزرگ تولیدکننده فرآوردههای گوشتی مستقر هستند میتوانند شرایط سازمان استاندارد و سازمان غذا و دارو را برای دریافت این مجوز تامین کنند و گفته این مقام مسئول حقوق مصرفکننده را رعایت کنند یا اینکه این ماده غذایی همچنان ممنوع خواهد ماند و خمیرمرغ همچنان بیهدف تولید میشود.