قوچ تالشی

به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ منشاء این گوسفندان منطقه تالش گیلان بوده و از جنوب تالش تا آستارا و ارتفاعات حیران و دهات کوهستانی این منطقه پراکنده هستند. این گوسفندان شبیه گوسفندان زل بوده ولی از نظر جثه بزرگتراند و درارای دنبۀ کوچکی‌اند. در کل تصور بر این است که این گوسفندان بر اثر دو رگ‌‌گیری طبیعی یا عمدی بین گوسفندان زل و مغانی که از نظر منطقه زیست همسایه آن می‌باشد به وجود آمده باشند.

‌نژاد تالشی

گوشتی

میش و بره تالشی

رنگ گوسفند تالشی

نخودی تا سفید- تمام یا قسمتی از سر و صورت و انتهای دست و پا‌ها دارای لکه‌های قهوه‌ای روشن تا قهوه‌ای تیره.

گوسفندان اتابای (یا نیم دنبه ترکمنی)

بر خلاف گوسفندان تالشی که در مرز غربی منطقه زیست زل نگهداری می‌شوند، گوسفندان اتابای در مرز شرقی منطقه زیست زل و در محل تلاقی آن با گوسفندان دنبه‌دار ترکمنی نگهداری می‌شوند. گوسفندی است نخودی رنگ و بسیار درشت‌تر از زل که در مناطق خشک بخوبی می‌توان مقاومت نماید و تصور می‌شود از دو رگ‌گیری بین زل و ترکمنی به وجود آمده باشد.

تحقیق و تدوین : مهندس آرش ساعدی - کارشناس کشاورزی و مشاور علوفه هیدروپونیک