به گزارش «سرویس حیات وحش» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ به نقل از خبرآنلاین؛ هشتاد و نهمین برنامه موسسه هنر و طبیعت عصر روز گذشته با موضوع "شیر ایرانی" در پارک هنرمندان برگزار شد.
در ابتدا این برنامه مستندی در رابطه با شیرهای ایرانی با صدای پرویز پرستویی پخش شد، شیرهایی که دهها سال است در ایران منقرض شدهاند و فقط در هند حضور دارند. پس از آن علی گلشن محقق محیط زیست با اشاره به نقش شیرهای ایرانی در دورههای مختلف تاریخ ایران گفت: در طول تاریح ردپای این گربهسان را در اشیائی که پیدا کردیم میبینیم و این نقش شیرها را در ایران نشان میدهد.
او بیان کرد: بر اساس مطالعاتی که روی «دیانای» انجام شده است، این گروه از شیرها در آسیا متولد شدهاند و سپس به کشورهای دیگر مهاجرت کردهاند.
گلشن در رابطه با وضعیت کنونی شیر ایرانی در ایران گفت: آخرین گزارش از دیده شدن شیر در ایران سال 1963 میلادی توسط یک پروفسور نیوزلندی انجام شده است.
او افزود: آخرین گروه بازمانده از شیرهای ایرانی در منطقهگیر در هند هستند که البته وضعیت خوبی ندارند. دلیل منقرض نشدن این شیرها در هند هم ممنوع شدن شکار در منطقهگیر است. یک نواب هندی برای شکار شیر حکم اعدام مقرر کرده است.
علی گلشن در رابطه با شرایط این شیرها در هند هم گفت: به دلیل جمعیت کم و بیماریها، جمعیت شیر در هند زیاد نشده و وضعیت نگرانکننده است.
این محقق محیط زیست درباره تغییر نام شیر ایرانی هم گفت: متاسفانه خبری وجود دارد که هندیها میخواهند اسم شیر ایرانی را به شیر هندی تغییر بدهند و حتی قرار شده حیوان ملی هند از ببر به شیر تغییر کند.
در ادامه کاوه فیضاللهی سردبیر فصلنامه پاژن هم با اشاره به اینکه شیر ایرانی حدود 70هزار سال پیش از شیر آفریقایی جدا شده گفت: هندیها برای تغییر نام شیر ایرانی باید مقاله ای قدیمی پیدا کنند که نام شیر هندی قدیمیتر از شیر ایرانی است یا اینکه ثابت کنند شیر ایرانی با شیر هندی تفاوت دارد که این غیرممکن است.
او ادامه داد: بگذارید اینگونه نگاه کنیم که ما یک شیر آسیایی داشتیم که در هند و ایران حضور داشته و در ایران منقرض شده است، من هر دو اسم را نمیپسندم و نام شیر آسیایی را میپسندم.
فیضاللهی در پایان حرفهایش گفت: ظرفیت محیط زیست در قرن 21 پایین آمده است، در ایران هم در 30 سال اخیر ما 90درصد ظرفیت محیط زیست خود را از دست دادهایم، اگر قرار باشد حیوانات منقرض دوباره زندگی کنند باید ظرفیت محیط زیست را افزایش دهیم.