پرنده ای که 10 ماه در آسمان می ماند!

به گزارش «سرویس حیات وحش» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ به نقل از ایسنا؛ محققان دانشگاه لوند سوئد دریافته‌اند که بادخورک‌های معمولی (نوعی پرنده مشابه چلچله) می‌توانند 10 ماه کامل در آسمان به پرواز ادامه داده و فرود نیایند.

در سایت خبری ساینس‌دیلی آمده است که محققان پرنده‌ای را شناسایی کردند که 10 ماه در آسمان می‌ماند، آن‌ها بر این باورند که این امر احتمالاً با رژیم غذایی حیوان و شیوه اجتناب آن از شکارچی‌ها و انگل‌های زمینی مرتبط است.

در مجله Current Biology مقاله ای منتشر شده که پرواز این پرنده توسط محققان در آن بررسی شده است، دستگاه‌های ضبط داده را به 19 بادخورک معمولی (Apus apus) در سال 2013 و 2014 وصل کردند تا اطلاعات پرواز این پرندگان را ثبت کنند. آنهاپس از چند ماه این حیوانات را مجددا جمع‌آوری کردند.

دستگاهی که محققان به پای این پرندگان بسته بودند،‌ سرعت و فعالیت آن‌ها را در زمان پرواز نشان می‌دهد. این دستگاهها همچنین حامل ردیاب‌هایی بودند که بر منطقه جغرافیایی پرنده نظارت می‌کردند.

محققان دریافتند که این بادخورک‌ها هر سال می‌توانند کل زمان پرواز 10 ماهه را به جز زمان تولیدمثل در پرواز گذرانده و نیازی به فرود نداشته باشند.

آن‌ها همچنین متوجه شدند آن دسته از پرندگان این گونه از پرنده که گاهی برای استراحت فرود می‌آیند، زمان بسیار کمی را نسبت به زمان پرواز خود در زمین می‌مانند.

به گفته مجله نشنال جئوگرافی، بادخورک‌های معمولی از اروپا به بخش جنوب صحرای آفریقا مهاجرت می‌کنند و طی این دوران به هیچ‌وجه جایی فرود نمی‌آیند. محققان معتقدند این پرنده تنها برای اجتناب از آب‌وهوای نامناسب ممکن است دست از پرواز بکشد. همچنین این شکل پرواز بدون توقف نشان می‌دهد که این پرندگان برای خواب نیز احتیاجی به فرود ندارند. ساختار بدنی این پرندگان نیز ممکن است در نتیجه شکل زندگی آن‌ها باشد.

بادخورک‌های معمولی دارای بال‌های بسیار بلند و پاهای کوتاه هستند که راه رفتن روی زمین را برای آن‌ها مشکل می‌کند.

بادخورک (چلچله)


برچسب ها: