ماکی دام

صنعت دام ، طیور، آبزیان

نقش کاروتنوئیدها در کیفیت زرده تخم مرغ

نقش کاروتنوئیدها در کیفیت زرده تخم مرغ

جهت انباشته شدن حداکثری مواد ایجادکننده رنگ در زرده -کاروتنوئیدها (Carotenoids) - سلامتی مرغ تخم‌گذار باید در بیشترین میزان خود باشد. آشکار است که مرغ‌های سالم، تخم‌مرغ‌های سالم تولید می‌کنند.

حفظ جوجه درآوری

حفظ جوجه درآوری

به‌دست آوردن ظرفیت گرمادهی، چالشی دربرابر سازندگان تهیه‌کننده وسایل جوجه‌کشی است. کوشش‌های زیادی در تجارت و در محیط‌های علمی برای بدست آوردن یکنواخت نتایج انجام شده، ولی نتایج بدست آمده یکسان نبوده است.

نحوه ذخیره سازی تخم مرغ های نطفه دار در میزان جوجه درآوری

نحوه ذخیره سازی تخم مرغ های نطفه دار در میزان جوجه درآوری

نگهداری ضعیف یا طولانی مدت و انبار کردن تخم‌مرغ باعث ضرور و زیان و کاهش میزان جوجه درآوری تخم‌مرغ‌های نطفه‌دار می‌شود. حفظ جوجه درآوری در تخم‌مرغ‌های انبار شده تجاری بوسیله گرما دادن در دوره نگهداری تخم‌مرغ امکان‌پذیر شده است.

تفاوت عملکرد آنزیم های فیتاز در جذب عناصر معدنی

تفاوت عملکرد آنزیم های فیتاز در جذب عناصر معدنی

سطح بالای مواد معدنی جیره منجر به باد شدن فیتاز (phytase) و تشکیل ترکیبی نامحلول در روده شده که سطح عملکرد این آنزیم به طرز چشمگیری کاهش می‌یابد. بنابراین خاص به سطح مواد معدنی جیره و آب مصرفی از اهمیت زیادی برخوردار است.

سلنیوم، عنصری ضروری برای انسان و دام

سلنیوم، عنصری ضروری برای انسان و دام

سلنیوم موردنیاز بدن انسان و حیوانات از مواد خوراکی تامین می‌شود، که این سلنیوم از خاک زمین‌های زراعی به‌دست می‌آید. از آنجا که مقدار سلنیوم در خاک‌های زراعی اکثر نقاط جهان کم است، معمولاً موجودات زنده با کمبود این عنصر مواجه هستند.

مدیریت استرس گرمایی در مرغان تخمگذار

مدیریت استرس گرمایی در مرغان تخمگذار

دوره زمانی که دما افزایش می‌یابد ممکن است در برخی مناطق با افزایش رطوبت نسبی بوده که معمولا در ماه‌های تابستان می‌باشد، استرس گرمایی می‌تواند بر روی تولیدات گله اثر بگذارد.

تغذیه طیور و ارزیابی کیفیت خوراک های فرموله

تغذیه طیور و ارزیابی کیفیت خوراک های فرموله

امروزه تحقیق درخصوص پرورش دام و طیور باید توام با کارهای عملی باشد و استاندارد‌ها و کارشناسان دانشگاه بیشتر بر این مساله کار کنند و دامدار را آگاه کنند که اگر غذایی فرموله می‌شود این عمل بر اساس احتياجات دام است.

سوالاتی در ارتباط با بیماری سالمونلای طیور

سوالاتی در ارتباط با بیماری سالمونلای طیور

سالمونلا باکتری گرم منفی است که در جوجه‌ها و تخم‌مرغ‌ها معمولاً وجود دارد و می‌تواند سندرم‌های مختلف بالینی ایجاد کند که شایع‌ترین آنها به صورت گاستروآنتریت و مسمومیت غذایی است.

لیستریا مونوسایتوژنز (Listeria monocytogenes)

لیستریا مونوسایتوژنز (Listeria monocytogenes)

ليستريا مونوسايتوژنز (Listeria monocytogenes) باکتری گرم مثبت، بدون اسپور، کاتالاز مثبت، اکسیداز منفی و متحرک است که به‌طور گسترده در محیط‌های کشاورزی محل‌های پرورش زنبورعسل و محل‌های فرآوری موادغذایی وجود دارد.

خطوط مکمل و کنسانتره

خطوط مکمل و کنسانتره

پیشرفت‌ها در زمینه اصلاح نژاد و علم تغذیه دام و طیور موجب افزایش تولید و سرعت رشد و کاهش دوره پرورش در دو دهه اخیر گردیده است. هم‌زمان با این افزایش سرعت رشد، ناهنجاری‌های متابولیکی و گوارشی نیز افزایش یافته است.

مصرف کود مرغ در خوراک دام

مصرف کود مرغ در خوراک دام

یکی از این منابع که در طی سال‌های اخیر به‌عنوان یک منبع تغذیه‌ای دام مورد استفاده قرار گرفته است، پودر کود مرغ می‌باشد.

مقاله

عناوین اصلی