-
کمپیلوباکتر فتوس تحت گونه ونرالیس که باکتری گرم منفی است که عامل سقط جنین در گاو، گوسفند و بز میباشد که سبب سقط جنین میشود.
-
جهت تشخیص دقیق کمپیلوباکتریوز به جمع آوری نمونه از دام میپردازیم. در این بخش توضیح داده شده که از چه قسمتهایی و چگونه باید برداشت شده و چگونه نمونهها را نگهداری و انتقال دهید.
-
برای بررسی حضور جرم میتوان از نمونههای اخذ شده استفاده نمود. این باکتری یک ارگانیسم گرم منفی و به شکل میلهای خمیده است که میتواند به صورت s شکل، فنری شکل یا شبیه مرغ دریایی مشاهده شود.
-
در این بخش به نحوهی شناسایی گونههای مختلف کمپیلوباکتر در آزمایشگاه تشخیصی میپردازیم.
-
کمپیلوباکتریوز در گوسفند و بز بیماری بومی و واگیرداری است که در فواصل نامنظم و با چرخه همه گیری 5-4 سال، بهصورت همهگیر بروز میکند.
-
سالمونلاها باکتریهای میلهای شکل گرم منفی هستند. سالمونلوز اغلب در حیوانات به دنبال استرسهای حمل ونقل، گرسنگی، تراکم و آبستنی بروز میکند.
-
تشخیص بر اساس کشت محتویات معده جنین، جفت و یا ترشحات واژن انجام خواهد شد. جنین سقط شده، اگر جفت و ترشحات واژنی نیز همراه با آن اخذ شود بهترین نمونه برای تشخیص میباشد.
-
تشخیص جرم بر پایه جداسازی ارگانیسم از بافت یا از مدفوع و سوآب مقعدی میباشد. همچنین میتوان از نمونههای محیطی، غذا و علوفه نیز باکتری را جداسازی نمود.
-
کلامیدوفیلا آبورتوس باکتری گرم منفی داخل سلولی اجباری است که عامل عفونی سقط آنزئوتیک میشها میباشد و بهعنوان یکی از عوامل اصلی کاهش تولید در گوسفند و بز در دنیا شناخته شده است.
-
تشخیص کلامیدوفیلا آبورتوس بر پایه تاریخچه، علائم بالینی و نشان دادن جرم در ترشحات سقط و جنین سقط شده میباشد. بهترین نمونه تهیه یک گسترش کوتیلودونهای جفت که دارای جراحت و التهاب میباشند است.
-
اساساً تشخیص موارد مثبت آلودگی با کلامیدوفیلا آبورتوس، بستگی دارد به سابقه سقط در گوسفند یا بز، التهاب نکروتیک جفت و وجود تعداد بالای ارگانیسم در گسترشهای رنگآمیزی شده از نمونه جفت آلوده.
-
واکسنهای مختلفی جهت پیشگیری از کلامیدوفیلا آبورتوس در دنیا وجود دارد که در حال حاضر در ایران در دسترس نیست. پروتکلهای درمانی مختلف بر اساس شرایط و وضعیت گله پیشنهاد میشود که شامل موارد زیر میباشد.
-
از عمدهترین مشکلاتی که در ایران، پیش روی برنامه مبارزه با بروسلوز وجود دارد موارد زیر میباشد.
-
بیماری بروسلوز در دنیا ازنظر ایجاد خسارات اقتصادی در دام و نیز بهعنوان یک بیماری مشترک انسان و دام ازنظر بهداشتی حائز اهمیت زیادی است. این بیماری در دامهای مختلف، پرندگان، جوندگان و گونههای دیگر اتفاق میافتد.
-
بررسی های همه گیر شناسی، با ارائه راهکارهای کنترلی و با درنظر گرفتن وضعیت بهداشتی منطقه، یک ابزار ضروری در کنترل بروسلوز میباشد.