-
مکمل DVM در گاوهای شیرده جهت افزایش عملکرد و طول عمر اقتصادی استفاده شده و در نتیجه باعث بهبود عملکرد، سلامت و تندرستی میگردد.
-
مایکوتوکسینها گروهی از انواع سموم مختلف تولید شده توسط گونههای مختلف قارچ هستند و منحصرا بر روی انسان و جانوران اهلی تاثیر بازدارنده دارند که با شناخت راههای مبارزه با آنها، میتوان محصولات با کیفیتتری تولید کرد.
-
برای موفقیت در امر پرورش گاو شیری، پرورشدهنده بایستی بر اجرای تمامی جنبههای مدیریتی تسلط یابد و در این دوره برنامهریزی برای تغذیه و مدیریت دام بهنحو صحیح اهمیت دارد.
-
روش توصیه شده برای خشک نمودن گاوها قطع ناگهانی دوشش میباشد. در این حالت نبایستی برای مدت زمان متعددی گاوها را بطور کامل دوشید یا آنکه در زمانهای دیگر بصورت جزئی تا خشکی کامل دوشیده شوند.
-
گاوهای خشک در ۲ گروه مدیریت میشوند. اولین گروه شامل گاوهای خشک بهغیر از گاوهای موجود در ۲ تا ۳ هفته بعد از زایمان میباشند و دوم گاوهای موجود در ۲ تا ۳ هفته تا زایمان را در گروهی با جیرههایی با تراکم زیاد مواد مغذی قرار داد.
-
آب تازه و پاک برای اتساع شکمبه ضروری و حیاتی است. بخش مهمیاز رشد گوساله، توانا شدن شکمبه حیوان برای تخمير غلات وعلوفه است که «اتساع شکمبه» نامیده میشود.
-
در تمام پستانداران پروتئینهای شیر به دو گروه عمده کازئینها و پروتئینهای آب پنیر تقسیم میگردند.
-
دیدگاه ژنهای کاندیدا از جدیدترین محورهای تحقیقاتی برای بهبود خصوصیات شیر تولیدی در دامهای شیرده است که اخیراً زمینه بسیاری از تحقیقات ژنتیک مولکولی در زمینه اصلاح نژاد گلههای شیرده را به خود اختصاص داده است.
-
در کنار دیدگاه ژنهای کاندیدا که مورد بحث قرار گرفت، یکی دیگر از اهداف بهبود کیفیت شیر، استفاده از انتقال ژن در دامهای شیرده بهمنظور تغییر ترکیبات شیر میباشد.
-
ژنهای کاندیدا با تولید شیر و خصوصیات آن شامل موارد زیر هستند.
-
آغوز مهمترین و نخستین خوراکی است که به گوسالهها کمک میکند تا تندرست باشند و آغاز به رشد کنند که مواد مغذی موردنیاز گوساله، و مهمتر از آن، آنتیبادیهای مادری، برای حفظ گوساله در برابر بیماریها، را به او میرساند.
-
اصولا یک سیستم تغذیه برای همه گاوداران نمیتواند صحیح باشد بنابراین گاودار باید مشخص کند انواع غذاها که بکار میبرد و بهترین سیستم تغذیه را که بکار میبرد در بهترین شرایط مدیریت عملی ازنظر اقتصادی، پیاده کند.
-
امروزه ارزیابی ژنتیکی گاوهای شیری، بصورت هر ۳ ماهه و بهمنظور افزایش اطلاعات ژنومیک، اطلاعات شجره و نیز افزایش قابلیت اعتماد فرزندان صورت میگیرد.
-
آزمایش پروفایل متابولیک در گاوهای شیری برای کمک به تشخیص مشکلات تغذیهای و مدیریتی به کار میرود.
-
ارزیابی متابولیتهای انرژی در گاوهای دوره انتقال اغلب توسط دامپزشکان برای مراقبت از گلههای شیری جهت پیشگیری از بیماریها و داشتن یک گله سالم و تولید مناسب بهکار میرود.