-
در سال، شش زمان کلیدی وجود دارد که وضعیت بدن دام باید مورد ارزیابی قرار گیرد. این زمانها عبارتند از: اواسط دوره خشکی، زایمان، و تقریبا 45، 90، 180 و 270 روز بعد از شروع شیردهی.
-
مهمترین اختلالات و عوارضی که ممکن است پس از زایمان دامها بوجود آید عبارتاند از موارد ذکر شده در این مطلب.
-
دامدار یا مدیر بهداشتی مزرعه باید از تاریخ جفتگیری و یا تلقیح دامهای ماده مطلع باشد. در این صورت تاریخ زایش را حدس زده و به موقع امکانات زایمان دام را قبل از فرا رسیدن زمان زایمان فراهم میکند.
-
نگهداری از گله گاوهای خشک (8 هفته یا دو ماه ) (دوره خشکی Far-off) به شرح زیر است.
-
در این بخش به ذکر چند نکته درمورد وضع حمل گاوها میپردازیم.
-
پس از گذشتن دوره نوزادی گوسالهها به چند دسته تقسیم میشوند که هر جنس (نر و ماده) شرایط نگهداری مخصوصی دارد.
-
تقسیمبندی گله گاو شیری بر اساس دامهای موجود به شکل زیر انجام میشود. یک گله گاو بزرگ را به دستههای زیر (گوسالهها – گاوهای شیرده - گاوهای خشک) تقسیمبندی میکنند.
-
مراقبت از گوسالههای تازه متولد شده به شرح زیر میباشد.
-
تاریخچه پرورش گوسفند در ایران به گذشتههای بسیار دور میرسد. از دیرباز گلهداری و پرورش گوسفند از فعالیتهای عمده بخش کشاورزی در ایران بوده و هست.
-
خاکهای رسیای که در صنایع تولید خوراک، پلت چسبان و نرم کردن مواد بهکار میروند، شامل ۳ گروه عمده بنتونیت و زئولیت و کائولینت در دامپروری میباشند.
-
استخراج فلزات و فعالیتهای صنعتی و کشاورزی سبب آلودگی خاکها به فلزات سنگین شدهاند که این فلزات ازطریق گیاهان آن منطقه به دام قابل انتقال است. یکی از روشهای کنترل این آلودگی نیز، استفاده از کانیهای جاذب است.
-
کربوهیدراتها مهمترین منبع انرژی و پیشماده تولید چربی و قند در شیر گاو میباشند. کربوهیدراتها بزرگترین بخش در جیره غذایی گاوهای شیرده هستند و بین ۱۰ تا ۷۰ درصد از انرژی خالص موردنیاز شیر را تشکیل میدهند.
-
در این نوشته شرح خواهیم داد که چگونه مایکوتوکسینها میتوانند وضعیت ورم پستان را وخیمتر کنند. همچنین ارتباط بین مایکوتوکسینها و ورم پستان و اثرات آن بر روی کیفیت و میزان تولید شیر را شرح خواهیم داد.
-
مراقبت سریع و مناسب طی دوره انتقال، در عمر تولیدی گاو میتواند تأثیر مهمی داشته باشد که بر اساس آن گاو میتواند دوره شیردهی سودآور و جایگزینی سالمی داشته باشد.
-
با افزایش ارتفاع برداشت ساقه ذرت به 40- ۳۰ سانتیمتر بهجای ارتفاع کلاسیک ۱۰ سانتیمتر، میتوان به علوفهای با ماده خشک بیشتر و قابلیت هضم بهتر دست یافت. این راهکار نقش سودمندی در تغذیه گاوهای شیری پر تولید دارد.