-
به دلیل وجود مشکلاتی همچون آلودگی منابع آب زیرزمینی، تخلیه مخازن آب، شوری و سنگینی آب، بیشتر پرورش دهندگان گاو شیری آب مزارع خود را مورد آزمایش قرار می دهند.
-
سالن شیردوشى حدودا یک چهارم هزینه هاى ساخت یک دامدارى شیرى را به خود اختصاص مى دهد، بنابراین طراحى، اندازه و درجه اتوماسیون آن از اهمیت ویژه اى برخوردار است.
-
فراوردههای میکروبی یا پروبیوتیکها، افزودنیهای زنده میکروبی که به خوراک افزوده میشوند، هستند، که قادرند با ایجاد یک تعادل میکروبی در جمعیت فلور روده و پیشگیری از عفونتهای گوارشی اثر مثبتی روی بهبود عملکرد حیوان و افزایش رشد دام و طیور داشته باشند.
-
بوی ناشی از جایگاههای دامی بسته، باعث ایجاد مشکل برای همسایگان و افراد بومی موجود در محل میشود. غالبا این مشکلات منجر به شکایت از سوی افراد و مراجعه به افراد متخصص برای جلوگیری از گسترش جایگاههای دامی بسته میشود.
-
آفتکشهای اُرگانوفسفره، دستهای از مواد شیمیایی فسفردار بوده که برای کنترل طیف وسیعی از آفات در بخش کشاورزی بهکار برده میشوند و کاربرد این سموم درحال حاضر در جهان رو به گسترش میباشد. این ترکیبات فسفرهی آلی دارای اثرات بیولوژیکی متنوعی میباشند.
-
جهت شروع یک پروژه پرورش دام و صنایع وابسته، در مراحل ابتدائی نیاز به تهیه مکانی مناسب جهت احداث دامداری و سپس اخذ کلیه مجوزهای لازم از سازمانهای ذیربط میباشد.
-
بدون شک مهمترین فعالیت متخصصان و مهندسان تغذیه در یک مزرعه پرورش گاو شیری رساندن گاوهای شیری به دوره اوج شیردهی و سپس حفظ و تداوم شیردهی است.
-
هورمون رشد که هورمون سوماتوتروپیک یا سوماتوتروپین (BST) نیز نامیده میشود٬ در گونههای مختلف بین ۱۷۸ تا ۱۹۶ اسید آمینه داشته و با تاثیرگذاری بر روی همه ی سلولهای بدن به ویژه استخوان و ماهیچه٬ برای ادامه رشد خطی بدن لازم است.
-
افرادی که با صنعت گاو شیری ارتباط دارند، بر این باورند که در بین بیماریهای گاو شیری، ورم پستان یکی از متداولترین و پرهزینهترین آنها است.
-
از جمله علل جفت ماندگی در گاو آبستن میتوان ضعف و خستگی دام، بزرگی گوساله و مداخلات پیش از موعد و یا نابجا در امر زایمان، سقط جنین واگیردار قارچی، لپتوسپورایی و یا سالمونلائی، آلودگی به ویبریوفتوس، کمبود کلسیم و منیزیم و نیز توکسمی یا سپتی سمی را نام برد.
-
عمل انتقال جنین (ET) برای اولین بار حدود 55 سال پیش با موفقیت بر روی گاو ها انجام گرفت. عمل انتقال جنین صرفاً بر روی گاوهای ماده صورت میگیرد.
-
اخیرا تیمی از دامداران، پرورش دهندگان قراردادی تلیسه، مشاوران و نمایندگان مزارع پرورش گاو شیری در امریکا راهنماییهایی را تحت عنوان «استانداردهای طلایی» برای گوسالهها و تلیسههای هلشتاین ابداع کردهاند.
-
روند تغییرات ایجاد شده در سیستم بهره برداری از منابع آب و خاک طی دهههای اخیر که در پی رشد جمعیت و تغییر نسبت جمعیت شهری و روستائی و بالا رفتن تقاضا برای محصولات مختلف کشاورزی به وجود آمد، وضعیت دامپروری را نیز شدیداً تحت تأثیر قرار داد.
-
تلقیح مصنوعی عبارت است از بارور کردن مادیان یا حیوان ماده بدون انجام جفت گیری! و مداخله فیزیکی نریون!
-
گاو گونهای تک قلوزاست (Monotocous) و این به آن معنی است که در اکثر موارد یک آبستنی موفق در گاو منجر به تولد یک گوساله تک قلو میشود.