-
بیماری آبله طیور (Avipoxvirus) یک عفونت ویروسی در طیور و پرندگان است که سرعت انتشار آهستهای دارد و از سالیان قبل وجود داشته ولی سبب مرگ ومیر چندانی نمیشود، مگر آنکه دستگاه تنفسی با عوامل دیگری درگیر شود.
-
واکسن پاستورلوز طیور (وبای مرغان) برای ایمنسازی فعال علیه وبای ماکیان، بوقلمون، اردک وغاز استفاده میشود. این واکسن محصولی از واکسن و سرمسازی رازی است.
-
ویروس برونشیت واریته QX یا D388 برای اولین مرتبه در سال ۲۰۰۴ در گلههای مرغ تخمگذار هلند شناسایی شد و پس از آن به سرعت در انگلیس، آلمان، دانمارک و دیگر کشورها گسترش یافت.
-
علاوه بر واکسیناسیون صحیح، راههای مدیریتی دیگری برای پیشگیری از کوکسیدیوز نیز وجود دارد، که آگاهی از آنها پرورشدهندهی طیور را از متحمل شدن خسارات زیانبار این بیماری دور میکند.
-
پژوهشگران این اصل اساسی یعنی مکانیسم چگونگی ایجاد ایمنی بر علیه کوکسیدیوز را تنها بعد از چندین دهه تحقیق توانستند شناسایی کنند.
-
یکی از مواردی که پرورشدهندگان طیور و بویژه طیور گوشتی در طی دوره پرورش با آن مواجه میشوند وجود بستر خیس میباشد. بستر خیس را که علت آن بروز اسهال در گله میباشد نباید با آنتریت و یا تورم روده اشتباه نمود.
-
سالمونلوز به بیماری ناشی از باکتریهای جنس سالمونلا اطلاق میشود. سالمونلاها باکتریهای گرم منفی، غیرهاگزا و اغلب تاژکدار میباشند.
-
اگر تصمیم به درمان دارید بهتر است به کمک آزمایش حساسیت باکتری را در مقابل آنتیبیوتیک سنجید.
-
در ادامهی این خبر به بررسی و تفسیر کامل نحوهی جداسازی، تشخیص و انتشار سالمونلا خواهیم پرداخت.
-
عفونتهای سالمونلایی درتمامی نقاط دنیا در میزبانهای بسیاری همچون حیوانات اهلی، وحشی و انسان باعث بیماری میشوند.
-
میزبانهای عوامل انتقال عفونتهای ناشی از سالمونلا انتریتیدیس و تیفی موریوم بعنوان یک بیماری مشترک (زئونوز) مطرح هستند.
-
میزبانهای اصلی بیماری پلوروم و تیفوئید مرغان، ماکیان (مرغ و خروس) هستند. ولی پرندگان ندیگری نیز نسبت به عفونت حساس میباشند. این باکتریها از پرندگان به ظاهر سالم نیز جدا شده است.
-
بیماری آنفلانزای طیور را تنها با نشانههایی که به چشم میبینیم نمیتوان قطعی دانست، زیرا بیماریهای دیگری هستند که همانند همین نشانهها را بروز میدهند. بنابراین بهتر خواهد بود که هرچه زودتر با دامپزشک مرغداری تماس بگیرید.
-
رییس مؤسسه تحقیقات علوم دامی از ارائه راهکاری برای کاهش تلفات ناشی از بیماری «آسیت» در طیور خبر داد و گفت: در این روش با قرار دادن برگ زیتون در جیره غذایی جوجه گوشتی بیماری «آسیت» به میزان 6درصد کاهش یافته است.
-
درمانی برای بیماری وجود نداشته و کنترل بر اساس مدیریت صحیح یعنی جدا نگهداشتن طیور در حال رشد از منبع عفونت، استفاده از گلههای مقاوم ژنتیکی و واکسیناسیون است.