-
در این نوشتار نگاهی اجمالی به یکی از شگفتانگیزترین و مفیدترین عناصر کمیاب یعنی سلنیوم خواهیم داشت و به برخی از مهمترین کارکردهای شناخته شده آن در تغذیه دام و طیور خواهیم پرداخت.
-
ایمنیت اختصاصی با سلولهای B و T ارتباط دارد. سلولها قدرت تشخیص هر نوع پروتئین یا آنتیژن خاص را دارا بوده لذا دارای سه ویژگی زیر میباشند:
-
سالانه یک نفر از هر 10 نفر از جمعیت جهان دچار مسمومیت غذایی میشود. سالمونلا و کمپیلوباکتر، بهعنوان عوامل اصلی مسمومیتهای غذایی معرفی میگردند، که 35 تا 38 درصد مسمومیتها را ایجاد میکنند.
-
طولانیتر شدن دوره تولید مرغهای تخمگذار، همراه با بالا رفتن پیک تولید و شاداب بودن آنها سبب شده است که برداشت تخممرغ در مرغداریها افزایش یابد.
-
نیاز مرغها به انرژی، با نیاز آنها برای حفظ بدن، تولید تخممرغ، و رشد آنها برآورد میشود. مقدار انرژی که مرغها از جیره دریافت میکنند نیز با مقدار خوراکی که میخورند، ظاهر خوراک، و مدیریت غذا مشخص میشود.
-
مقدار ماده «مغذی واقعی» که مرغ میخورد نتیجه ترکیب جیره (فرمول خوراک) و مقداری که هر روز از این جیره (مقدار مصرف جیره) میخورد، میباشد.
-
نیمه دوم دوره رشد، مهمترین زمان در آماده ساختن مرغ برای تخمگذاری است. در این زمان، سطح کلسیم و فسفر و نسبت آنها با یکدیگر برای قوی شدن کالبد بدن، پیش از آغاز تخمگذاری بسیار اهمیت دارد.
-
وجود فیبرهای حل نشدنی در آب، مانند پوسته جو دو سر (Oat)، در جیره، ضروری هستند. مقدار مناسبی از فیبر، سبب رشد خوب پرهای پوششی، شادابی بیشتر، سلامتی دستگاه گوارش، هضم خوب خوراک، و بهبود کیفیت فضله مرغ میشود.
-
کبد عضو کلیدی مرغ برای تولید تخممرغ است و برای ادامه تولید تخممرغ برای مدت طولانی میباید به خوبی فعالیت کند. نقش کبد، هم در تولید، و وزن تخممرغ و هم در نرخ تخمگذاری، اهمیت بسیار دارد.
-
این توانایی که بتوانید بهسرعت با شرایط تازهای که پیش خواهد آمد کنار بیایید کلید موفقیت شما در سال 2021 خواهد بود که هنوز هم در شرایط دشوار همهگیری بیماری ویروس کرونا قرار خواهد داشت.
-
جوجهها از نخستین سفر، تا بازنشسته شدن، 6 مرحله اصلی رشد را پشت سر میگذارند، و با آغاز هر مرحله، تغذیه آنها نیز تفاوت میکند.
-
اصطلاح «کیفیت جوجهها» یک اصطلاح کلی است که میتواند دربرگیرنده جنبههای گوناگون، از ویژگیهای جسمانی که مستقیماً میتوان آنها را مشاهده کرد، تا ویژگیهای پنهان باشد.
-
بتائین (Betaine) مادهای سفید رنگ، گرانوله و محلول در آب میباشد و یکی از افزودنیهای مهم در خوراک طیور بهشمار میرود، در ادامه با خواص آن آشنا خواهیم شد.
-
جهت انباشته شدن حداکثری مواد ایجادکننده رنگ در زرده -کاروتنوئیدها (Carotenoids) - سلامتی مرغ تخمگذار باید در بیشترین میزان خود باشد. آشکار است که مرغهای سالم، تخممرغهای سالم تولید میکنند.
-
سرمایهگذاری بر روی کاروتنوئیدها و فراهم کردن میزان موردنیاز آنها برای زرده در طی مراحل رشد و بلوغ جوجه، تضمینکننده سلامتی آینده پرنده و جنینهای تولیدی آن است.