-
صنعت طیور در ابعاد گوناگونی از جمله تغذیه، ژنتیک و مدیریت به منظور رسیدن به حداکثر عملکرد رشد و بازدهی تولید گوشت پیشرفت کرده است. امروزه بیشترین توجه این صنعت بر شناخت رابطه بین سلامت غذایی و محیط تمرکز یافته است. تغذیه و مدیریت آن از نظر کیفی و کمی بخش مهمی از این صنعت را شامل میگردد.
-
اگرچه آب ماده مغذی محسوب نمیشود ولی یک از ارکان حفظ حیات هر جاندار بوده و محیطی برای تمام فرایندهای بدن است و از مواد متشکله تمام سلولها و بافتهای حیوان میباشد. اگر حیوانی از آب محروم شود سریعتر از حیوانی که از تمام مواد غذائی دیگر محروم شده باشد میمیرد.
-
از زمانی که رایانه وارد زندگی انسان شد و تغییرات شگرف آن در تسهیل امور به طور ملموس در دسترس قرار گرفت، از همان زمان نیز صنعت طیور خود را آماده ورود به دنیای دیگری مملو از دقت، سرعت و... مشاهده کرد. با ورود رایانه به صنعت طیور تحولات صورت گرفته قابل قیاس با قبل از آن نبود.
-
هنگامی که مرغها به جای 60 یا 80 هفته، یکصد هفته تخم میگذارند، تولید گله تخمگذار بسیار بالاتر میرود. مرغهایی که تولید آنها بالاست نیاز به یک برنامه تغذیهای عالی دارند تا سطح بالای تولید خود را ادامه دهند. در این نوشته، به عواملی میپردازیم که میباید در برنامهریزی تغذیهای برای اینگونه مرغها مورد توجه قرار گیرند.
-
حمل تخم مرغ های نطفه دار به جوجه کشی و انتقال جوجه ها از آن، مرحله بسیار حساسی است. حملونقل تخممرغهای نطفهدار از مزارع مادر به جوجهکشی و انتقال جوجههای یک روزه به سالنهای پرورش از جمله مواردی است که نتایج فنی را نیز تحت تاثیر قرار خواهدداد.
-
در پرندگان خاصیت بافت خوراک و دیدن آن تأثیر بیشتری بر مصرف خوراک دارد ( نسبت به طعم و مزهی خوراک). همچنین پرنده اگر شکل خوراک را تشخیص ندهد، آن را با ولع نخواهد خورد.
-
مرغ معمولا بر حسب غریزه، به تخمگذاری در جای معینی عادت دارد؛ از این رو با توجه به این غریزه، در سالن مرغهای تخمگذار، باید به تعداد معینی لانه تخمگذاری نصب نمود.
-
برای اطمینان از بهرهوری خوب و بدون نقص طیور، فراهم کردن محیطی عاری از پاتوژن به همراه دستگاه گوارش قوی و سالم از نکات کلیدی حفظ سلامت طیور است.
-
طیور اهلی، مانند مرغها و بوقلمونها به شدت، تحت تاثیر نور قرار دارند. این اثرات، در تنظیم چرخه تولیدمثلی سالانه و روزانه، بسیار مهم میباشند. پرندگان، دارای یک چرخه درونی هستند، که طول مدت آن حدود 24 ساعت است.
-
یکی از شایعترین مشکلاتی که امروزه در مزارع پرورش سویههای تخمگذار دیده میشود، مشکل نرمی استخوان و کیفیت پوسته تخممرغ میباشد. تمامی این موارد به متابولیسم کلسیم در بدن پرنده باز میگردد.
-
تامین آب بهداشتی در مرغداری جهت سلامتی گله و عملکرد بهینه اقتصادی آن ضروری است.خطوطی که آب را به پرندگان می رساند شفاف نیستند،لذا دیدن آنچه داخل لوله ها اتفاق می افتد غیر ممکن است.
-
انواع مختلفی از ترکیبات ضدتغذیهای و یا سمی در دانههای غلات، لگومینهها و سایر منابع گیاهی مورد استفاده در تغذیه دام و طیور وجود دارند. اغلب این مواد اجزای طبیعی مواد خوراکی هستند که ترکیب شیمیایی متغیری نیز دارند و میتوانند در سرتاسر یا بخش خاصی از گیاه پراکنده شوند .
-
دو عامل دما و رطوبت از متداولترین متغیرهائی است که سبب آلودگی تخممرغهای بارور میگردند.
-
منظور از "کود مرغی"، ادرار، مدفوع و عوامل و موادموجود در بستر مرغداریها میباشد. امروزه در دنیا از کود مرغ علاوه بر استفاده در زمینهای کشاورزی میتوان در تغذیه دام و ماهی استفاده نمود.
-
هدف از ضدعفونی دریک مرغداری، از بین بردن همه میکرو ارگانیسمهای بیماریزا در سالنها، محوطه، وسایل و غیره میباشد که در شرایط عملی رسیدن به این حد از ضد عفونی غیر ممکن است.