-
یکی از چالشها در تولید آبزیان خصوصاً در آبزیپروری موضوع بهداشت و بیماریهای آبزیان میباشد که سالانه میلیاردها تومان به دلیل بروز بیماریها به پرورشدهندگان خسارت وارد میکند.
-
بیماری لکه سفید سایر بیماریهای میگو را تحتشعاع خود قرارداده و باعث ازبین رفتن تعداد زیادی میگو با ارزش هزاران دلار در مزارع پرورشی میگردد. در ادامه با اصول کنترل و پیشگیری بیماری لکه سفید میگو آشنا خواهید شد.
-
ویروس بیماری، پلاکهای سفید رنگی را درقسمت کاراپاس میگو از خود بجای میگذارند و به همین دلیل بیماری را به علت رسوب و عدم جذب کلسیم، لکه سفید White Spot Syndrome Disease) WSSD) مینامند. این بیماری در آسیا اپیدمیک است.
-
جیره ایدهآل جیرهای است که حداقل قیمت را داشته باشد و با آن حداکثر تولید به دست آید. یک جیره گران قیمت ممکن است حداکثر تولید را موجب شود، ولی با آن قیمت جیره به ازای هر واحد تولید ممکن است اقتصادی نباشد.
-
بیماری EMS یکی از بیماریهای باکتریایی در میگو است که با عنوان سندروم مرگ زودهنگام در میگوها شناخته شده است که به آن سندروم نکروز حاد هپاتوپانکراس نیزگفته میشود.
-
در سیستم پرورشی، برای دستیابی به حداکثر رشد و بهترین کارآیی غذایی از یک جیره خاص، عواملی همچون روشهای به کار گرفته شده در تغذیه، میزان غذادهی، توالی غذادهی و روشهای غذادهی از اهمیت فوقالعاده برخوردارند.
-
در پرورش ماهی به شیوه صنعتی استفاده از جیره مناسب و غنی بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله به بررسی آمادهسازی و پلت کردن خوراک آبزیان میپردازیم.
-
غذای آبزیان به اشکال مختلف و در اندازههای متفاوت یافت میشود که باتوجه به نوع و سن ماهی مورد استفاده قرار میگیرد.
-
متخصصین پرورش ماهی باید علاوه بر آشنایی کامل به احتیاجات انواع مختلف گونههای آبزی، از آنالیز مواد خوراکی نیز آگاهی داشته باشند تا بتوانند جیرههائی متناسب با احتیاجات آبزیان تنظیم نمایند.
-
صنعت آبزیپروری کشور ایران رو به توسعه است و از نظر اقتصادی و تولیدی با سایر صنایع پرورش دام مانند صنعت طیور رقابت مینماید. از مهمترین عوامل موفقیت درآبزیپروری پایدار، تامین غذای مناسب آن است و غذای زنده بخصوص آرتمیا به عنوان اصلیترین اقلام تغذیه آغازین آبزیان محسوب میشود.
-
پرورش میگو به شیوه متراکم از اواسط دهه 1980 میلادی (به خصوص از جنوب شرق آسیا) آغازو توسعه یافت. میزان تولید میگوی پرورشی نیز به تبع توسعه سطح زیر کشت و اجرای سیستم پرورش متراکم میگو روند صعودی پیدا کرد.
-
در پرورش میگو سه عامل اساسی نقش تعیین کننده دارند که شامل موارد ذیل است : 1-کیفیت بچه میگو 2-کیفیت غذا3-مدیریت تولید مرکز تکثیر میگو وظیفه تولید بچه میگوی مناسب (با کیفیت) را برای پرورش دهندگان به عهده دارد.
-
بعد از ماهیان بالهدار(Finfish)، سخت پوستانی مانند میگوی دریایی، میگوی آب شیرین، خرچنگ، لابستر و ... از اهمیت بالایی در آبزی پروری برخوردارند.