-
گوسفندان حیواناتی اجتماعی هستند که علاوه بر همنوعان خود، میتوانند با حیواناتی مانند بز، مرغ، گاو و اردک همزیستی کنند. در این مطلب، نکات مهم برای نگهداری مشترک گوسفندان با سایر حیوانات و ایجاد محیطی سالم و سازگار بررسی شده است.
-
اگر میخواهید در خانه گوسفند پرورش دهید تا از پشم، گوشت یا شیرشان استفاده کنید انتخاب گونه مناسب مشکل خواهد بود. رعایت بعضی از نکات به شما در پرورش گوسفند یاری خواهد کرد. ما در این مقاله همه چیز را به شما میگوییم!
-
بهداشت، جنبهی مهمی در تمام اشکال پرورش دام و طیور به حساب میآید. آرال شیمی با بیش از ده سال سابقه، تولیدکننده انواع ضدعفونیکننده سطح بالا بر پایه پراستیک اسید و شویندههای موثر در حوزه دام و طیور است.
-
شیر معمول کامل میتواند منبع تغذیه کاملی برای انسان باشد اما نیاز بره و بزغاله را به طور کامل رفع نمیکند.
-
امروزه نیاز به منابع جدید غذایی خصوصا چربیها و پروتئین های گیاهی بیشتر احساس می شود. در همین راستا جهت تغذیه علوفه دام، تحقیقات گستردهای در زمینه زراعت کلزا شروع شده است.
-
برای تشخیص دامها لازم است که روش ویژهای بکار گرفته شود. در گلههای بزرگ و در گلههای خالص دامها را باید به شیوهای مناسب مشخص نمود از این رو موارد زیر توصیه میشود.
-
سم در دامها مانند ناخن در انسان به طور مداوم رشد میکند. اگرچه سرعت این رشد کم است، اما اگر به آن توجه نکنید نه تنها در راه رفتن حیوانتان ایجاد مشکل میکند، بلکه میتواند باعث عفونت و رشد میکروب در پای آن شود.
-
در حرفه پرورش دام همواره لحظاتی پیش میآید که استرس بر محیط چیره میشود. برای کنترل شرایط استرسزایی که میتوانیم با مدیریت بر آنها غلبه کنیم چه روشهایی وجود دارد؟
-
برهزایی خوشایندترین زمان در پرورش گوسفندان تلقی میگردد. به دنیا آمدن برههای سالم موید میزان موفقیت در برنامههای تولیدمثلی، و حسن مراقبت از میشها، بره و قوچهاست.
-
بروز هر شرایطی که سبب بروز زمان طولانی زایش همراه با استرسهای شدید برای مادر و جنین باشد را سختزایی یا دیستوسیا گویند.
-
طول دوره آبستنی در میش 5 ماه بوده (5 ± 150 روز) که این دوره تحت تاثیر عوامل متعددی ازقبیل جنس بره، نوع آبستنی (یک، دو و سه قلو)، وزن و شرایط مادر، نژاد و شرایط محیطی است.
-
براساس چگونگی موقعیت جنین (Fetus) در رحم مادر، زایش میش را به دو دسته طبیعی و غیرطبیعی دسته بندی میکنند. اساس این دستهبندی طریقه قرار گرفتن جهت پوزه و سر و دستهای بره در رحم مادر میباشد.
-
باتوجه به این که تعداد والدهای ماده در گلههای بز و میش همیشه زیاد میباشند و همه آنها در یک روز فحل نمیگردند، لذا امکان زایش آنها نیز در یک روز در حالت طبیعی میسر نیست.
-
روشهای جفتگیری در گله گوسفندان به دو دسته جفتگیری طبیعی و تلقیح مصنوعی تقسیم میشود که هرکدام مزایا و معایبی دارند و در شرایط مختلف استفاده میشوند.
-
میشها از نظر جنسی در سن 5 تا 10 ماهگی بالغ میگردند. بلوغ تحت تاثیر مجموعهای از عوامل مانند ژنتیک، وضعیت جسمانی، سن و فصل میباشد. بلوغ جنسی گوسفند ماده با اوولاسیون (تخمکگذاری) آغاز میگردد.