پرورش ماهیان آب شیرین ،ازدیرباز درنقاط مختلف جهان مرسوم بوده است. برای آشنایی علاقمندان و پرورشدهندگان ماهی با اصول پرورش ماهی درآب شیرین در رابطه با اهداف پرورش ماهی، چگونگی شروع کار و احداث استخرها و مدیریت عملیات پرورش و رسیدگی و نگهداری استخرهای پرورش بحث و بررسی شدهاست.
از آنجا که شرایط پرورش وعادات تغذیهای ماهیان پرورشی سردابی و گرمابی متفاوت است مسائل تغذیهای آنها در دو بخش بررسی میگردد.
عملیات تولیدی صحیح یا اصول GMP که خود پیش نیاز نظام حصپ (HACCP): (نظام تجزیه و تحلیل مخاطره و نقاط کنترل بحرانی) مخاطرات مربوط به سلامت دام و انسان را کاهش داده و تولید غذا را بهبود میدهد.
این کنسانتره افزوده حاوی مانان الیگوساکارید و برخی اسیدهای آمینه، عصاره های گیاهی (پونه، آویشن، نعناع، مرزنگوش) بوده و با تأثیر گذاری بر قدرت هضم در دستگاه گوارش می تواند موجب حفظ اشتهای قزل آلا در شرایط مختلف تغییرات دمایی گردیده و موجب کاهش طول دوره پرورش و افزایش بازده اقتصادی گردد.