-
اساس و اصول صحیح پرورش انواع آبزیان در گرو شناخت کافی از فیزیولوژی آبزی و نیازهای غذایی آنهاست که متناسب با نیازها باید یک رژیم غذایی مناسب و متعادل تنظیم شود.
-
مهمترین و مناسبترین غذای زنده برای لاروهای تازه به تغذیه افتاده تمامی کپورماهیان و ماهیان گرمابی، روتیفرها هستند.
-
یکی از راههای مهم برای بارور کردن استخرهای پرورش، استفاده از کودهای مختلف است. کود دادن سبب رشد و توسعه موجودات زنده غذایی میشود و برای تغذیه ماهیان بسیار مهم هستند.
-
جهت تأمین موجودات زنده غذایی استخرهای پرورش ماهیان بازاری، لازم است مختصری به قواعد کلی زیستشناختی آب و تولید ماهی بپردازیم.
-
باتوجه به اهمیت غذاهای زنده داخل استخر برای پرورش بچه ماهیان بازاری، به شرح مختصری در مورد انواع موجودات زنده غذایی داخل استخر و نحوه کشت آنها میپردازیم.
-
پرورشدهندگان ماهیان گرمابی باید نحوی استخرهای پرورش لارو را آماده کنند که حداکثر تعداد ممکن بچه ماهیان نورس، بتوانند شرایط مطلوب غذا را در آنجا یافت نمایند.
-
مدیریت تغذیه و کنترل کیفی استخرهای پرورش ماهیان گرمابی، تأمین غذای مناسب و کافی مهمترین عوامل در پرورش ماهیان مولد هستند.
-
آگاهی از نحوهی تولید انواع زیشناوران و غذای زنده آبزیان به پرورشدهنگان ماهیان گرمابی برای تهیه غذا کمک بسیار زیادی به میکند.
-
امروزه اکثر مزارع بزرگ تکثیر و پرورش ماهیان گرمابی ترجیح میدهند ماهیان مولد مورد نیاز خود را بهطور شخصی نگهداری کنند تا بتوانند همیشه ماهیان سالم، اصلاح نژاد شده را گزینش و برای تکثیر مصنوعی مورد استفاده قرار دهند.
-
بارورشدن مولدین ماهی قزلآلای رنگینکمان در شرایطهای متفاوت زیستی از جمله فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی و کمیت و کیفیت آب در مزارع مختلف متغیر میباشد و معمولاً نرها زودتر از مادهها بالغ میشوند.
-
مدیران مزارع پرورش ماهی، عهدهدار بیشترین سوددهی مزرعه هستند، آنان باید ضمن کنترل هزینه، در جهت کاهش تلفات ماهیها و بهبود رشد تلاش کنند.
-
طرح قفس زمانی خوب است که نقطه نظرات مهندسی و اقتصادی بکار رفته در آن، نیازهای گونه پرورشی و پرورشدهنده را برطرف کند. ساختمان قفس باید ضمن تامین امنیت ماهیان، نیروهای باد و امواج را تحمل کند.
-
انتخاب محل مزارع پرورش ماهی، مهمترین کاراست، زیرا روی میزان سرمایهگذاری و هزینههای جاری، تولید، تلفات و دوام اقتصادی تاثیر دارد.
-
باتوجه به محدویت اراضی قابل کشت درسطح جهان، تنها منبعی که تاچند سال آینده قابلیت پاسخگویی به نیاز غذای جمعیت رو به تزاید جهان را دارد، منابع آبهای داخلی، طبیعی و نیمهطبیعی است.
-
صنعت آبزیپروری کشور ایران رو به توسعه است و از نظر اقتصادی و تولیدی با سایر صنایع پرورش دام مانند صنعت طیور رقابت مینماید. از مهمترین عوامل موفقیت درآبزیپروری پایدار، تامین غذای مناسب آن است و غذای زنده بخصوص آرتمیا به عنوان اصلیترین اقلام تغذیه آغازین آبزیان محسوب میشود.