-
هر موجود زنده برای رشد و نمو و ادامه حیات نیاز به ماده غذایی دارد. ماهیان نیز برای انجام اعمال حیاتی نیازمند تغذیهاند.
-
کفال ماهیان، ماهیانی Euryhaline بوده و از شوری صفر تا ۳۸ گرم در لیتر را تحمل مینمایند. بعلاوه Stenotherm بوده و نسبت به سردی بیش از حد حساسند.
-
در این قسمت مقاله میزان رشد و کیفیت کرمهای سفید به نسبت جیرههای مختلف بررسی شده است.
-
در این بخش مقاله میپردازیم به: نحوه و جیره غذایی برای تکثیر و پرورش کرم سفید جهت خوراک زنده ماهیان خاویاری
-
برای تغذیه ماهیان خاویاری، تهیه و پرورش غذای زنده از اهمیت زیادی برخورداراست. در این مقاله میپردازیم به فرمولاسیون نوین جیرههای مختلف غذایی جهت تغذیه، تکثیر و پرورش کرم سفید (Enchytraeus albidus Henle, 1837)
-
با توجه به اهمیت موجودات ریز ذرهبینی در تغذیه لاروها و اهمیت بسیار زیاد این نکته که اکثر لاروهای انواع ماهیان در چند روز اول تولد قادر به خوردن آرتمیای زنده نیستند، بنابراین آشنایی با فیتوپلانکتونها و انفوزوئرها اهمیت پیدا میکند.
-
در سیستم پرورشی، برای دستیابی به حداکثر رشد و بهترین کارآیی غذایی از یک جیره خاص، عواملی همچون روشهای به کار گرفته شده در تغذیه، میزان غذادهی، توالی غذادهی و روشهای غذادهی از اهمیت فوقالعاده برخوردارند.
-
این بخش مقاله شامل: نگهداری صحیح خوراک ماهی، کنترل کیفیت و معرفی انواع جیره آبزیان است.
-
آمادهسازی و کوددهی استخرها در پرورش ماهی در دورههای مختلف رشد ماهیها شرایط خاص خود را دارد که در ادامه به ترتیب با روشهای آمادهسازی و حاصلخیز کردن استخر نوزادگاه تا استخرهای پرواربندی آشنا میشویم.
-
در پرورش ماهی به شیوه صنعتی استفاده از جیره مناسب و غنی بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله به بررسی آمادهسازی و پلت کردن خوراک آبزیان میپردازیم.
-
در این مقاله به بررسی عوامل مهمی که در تغذیه و پرورش ماهیان گرمآبی (کپور ماهیان) میپردازیم.
-
در این مقاله به بررسی عواملی که در رشد بهتر ماهیان سردآبی تأثیرگذار هستند، میپردازیم.
-
غذای آبزیان به اشکال مختلف و در اندازههای متفاوت یافت میشود که باتوجه به نوع و سن ماهی مورد استفاده قرار میگیرد.
-
متخصصین پرورش ماهی باید علاوه بر آشنایی کامل به احتیاجات انواع مختلف گونههای آبزی، از آنالیز مواد خوراکی نیز آگاهی داشته باشند تا بتوانند جیرههائی متناسب با احتیاجات آبزیان تنظیم نمایند.
-
آشنایی با اصول بهداشتی مزارع پرورش ماهی میتواند کمک زیادی به اتخاذ سیاستهای مدیریتی برای پیشگیری از بیماری و آسیبها، بر اساس ویژگیها و امکانات هر مزرعه فراهم کند.