-
یکی از بیماریهایی که به دفعات در مزارع پرورش شترمرغ کشور مشاهده میشود و خسارات مالی فراوانی را به این مزارع وارد میکند، کلی سپتیسمی میباشد. عامل این بیماری، باکتری اشریشیاکلی است.
-
وجود انگل در شترمرغ میتواند بسیار مخاطرهآمیز و بیماریزا باشد و آسیبهای اقتصادی زیادی را بهبار آورد. با شناخت بیشتر آنها میتوان به کنترل و پیشگیری موثرتری رسید. در این نوشته به معرفی انگلهای داخلی در شترمرغ میپردازیم.
-
بایلیزا آسکاریس در شترمرغ از انگلهای مغزی بوده ودر اموهای جوان و یک شترمرغ 5 ماهه در ایندیانا بعلت مهاجرت لارو انگل به بدن پرنده جدا شده است.
-
انگل لیبیواسترونژیلوزیس در شترمرغ ازانواع کرمهای نخی شکل در شترمرغ بوده و تاکنون 3 نوع ازآن شناخته شده است.
-
یکی از مهمترین عوارضی که برای شترمرغها بهوجود میآید انگلها هستند که انواع مختلفی داشته و برای سلامت شترمرغها بسیار مضر و خطرناک هستند. در این نوشته به انگلهای خارجی شترمرغها میپردازیم.
-
کنه یکی از انگلهای خارجی بوده که وجود آن در بدن شترمرغها علاوه بر اینکه باعث آزار و ناراحتی پرنده شده، باعث انتقال بیماریهای مختلف نیز میشود.
-
علت اصلی آلودگیهای باکتریایی بهداشت ضعیف در اتاق گرمخانه، بستر و هچری و جایگاه نگهداری جوجهها میباشد درنتیجه رعایت اکید بهداشت نقش کلیدی در پرورش شترمرغ دارد.
-
در صنعت پرورش شترمرغ موارد بروز سل بصورت تکتک و بخصوص در پرندگان مسنتر دیده میشود باسیل سل در خاک، کود و بستر سالها باقی میماند.
-
عفونتهای ویروسی در شترمرغ شامل مواردی است که در این خبر بررسی خواهد شد.
-
باکتری گاستریت مگا باکتریائى Megabacterial gastritis عمدتاً جوجهها را در سن 10 روز تا 6 هفته مبتلا مینماید. این باکتری در دیواره معده شترمرغهای مرده یافت شد که بنظر میرسد موجب تضعیف و ناتوانی عضلات معده میشود.
-
کلستریدومها تقریباً در تمام خاکها و گیاهان علوفهاى در غلظتهای پائین وجود دارند. کلستریدیوم پرفرنژانس و نیز گاهى کلستریدیوم کولینوم C.colinum ممکن است شترمرغ را در هر سنى درگیر نموده و سبب تلفات شوند.
-
بیماری مسمومیت خونى Sepsis غالباً درجوجهها و اغلب در اثر آنتریتهای کلی باسیلی ایجاد میشود. رعایت اکید بهداشت و ارتقاء سطح ایمنی گله معیارهای اساسی در پیشگیری ازوقوع این بیماری میباشند.
-
برای جوجههایی که در گرمخانه از تخم خارج میشوند آنژینهای کلی باسیلی یکی از بیماریهای معمول در طول هفتههای اول زندگی میباشد.
-
گوشت شترمرغ دارای خواص گوشت قرمز بوده، ولی برخلاف آن، دارای مضرات کمتری است، به طوری که علاقمندان به گوشت قرمز میتوانند از مصرف آن لذت برده و از عوارض کمتری برخوردار شوند.
-
تغذیه نقش مهمی در تولید گوشت و سایر محصولات مربوط به شترمرغ ایفا میکند چرا که مخارج غذای جوجهها از روزهای آغازین تا سن کشتار، بزرگترین هزینه (حدود %80 کل هزینهها) را تشکیل میدهد.