به گزارش «سرویس دام، طیور و آبزیان» «ماکی دام - پایگاه خبری صنعت دام، طیور و آبزیان»؛ شترمرغ بزرگترین تخم را در میان پرندگان تولید میکند. تخم شترمرغ از نظر طعم شبیه به تخممرغ بوده و به همان روشهای متداول طبخ میشود. تخم شترمرغ نسبت به تخممرغ دارای خواص غذایی بیشتری است.
خواص تخم شترمرغ
شتر مرغ از 2 سالگی تا 30 سال تخمگذاری میکند و در سال 40 تا 70 عدد تخم میگذارد. هرعدد تخم از 1 تا 2 کیلوگرم وزن دارد و سر و ته آن به سختی قابل تشخیص است. پوسته آن بسیار ضخیم بوده لذا شکستن آن به آسانی شکستن تخممرغ نیست. مزه و درصد میزان چربی و پروتئین آن مانند تخممرغ است و به همان روشها پخت و پز میشود. عسلی شدن تخم شترمرغ حدودا 45 دقیقه و سفت شدن آن دوبرابر این زمان طول میکشد.
خواص تخم شترمرغ شامل موارد زیر است:
-تخم شترمرغ هم جزو مواد غذاییای است که مصرفش به خانمهای باردار یا افراد مبتلا به کمخونی توصیه میشود.
-تخم شترمرغ، آهن، اسیدفولیک و کالری بالایی دارد اما میزان روی آن کمتر از تخممرغ است.
-بزرگترین تفاوت تخممرغ و شترمرغ اندازه و وزنشان است. تخم شترمرغ بزرگترین تخم پرنده در کل دنیاست و معمولا یک و نیم کیلوگرم وزن دارد! بیش از ۱۷/۵ سانتیمتر ارتفاع و ۱۳/۵ سانتیمتر عرض دارد! این در حالی است که یک تخممرغ بزرگ نهایتا ۹۰۰ گرم وزن، ۶/۵ سانتیمتر ارتفاع و ۵سانتیمتر عرض دارد.
– مزه تخممرغ و شترمرغ بسیار شبیه به هم است اما پرندگان عادات غذایی متفاوتی دارند و ارزش غذایی تخمهایی که میگذارند، متفاوت است.
-میزان پروتئین، چربی و کلسیم این دو مشابه هم است.
-تخممرغ ویتامین A و E بیشتری دارد اما تخم شترمرغ فولیک اسید بیشتری دارد.
-میزان آهن تخم شترمرغ بیشتر است اما روی و مس تخممرغ هم بیشتر از شترمرغ است.
– تخم شترمرغ همچون هیبت این پرنده بسیار بزرگ است و میتواند ده نفر را سیر کند. هر عدد آن یک تا دو کیلوگرم وزن داشته و حاوی 2000 کالری انرژی و هر کدامش معادل 20 عدد تخممرغ است. عسلی شدن تخم شترمرغ حدود 45 دقیقه و سفت شدن آن دو برابر این زمان طول میکشد.
– از نظر طعم، میزان چربی و پروتئین مانند تخممرغ است. تحقیقات نشان داده است میزان کلسترول تخم شترمرغ پایین بوده و حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب غیراشباع است.
– مقدار ویتامین E، B5 و منگنز آن از تخم مرغ کمتر؛ اما میزان سلنیوم آن که به تولید و تکثیر اسپرمهای سالم کمک میکند، بسیار زیاد است. میزان مس، آهن، روی و کلسیم آن نیز به محتوای خوراک این پرنده بستگی دارد.
– مصریان باستان از تخمهای این حیوان برای مصارف دارویی استفاده میکردند.
منبع: پورتال جامع پارسی آسمونی